Tăriceanu: „Iohannis - doar un robot care şi-a recitat textul la Ziua Marinei”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a criticat astăzi lipsa de reacţie a preşedintelui Klaus Iohannis în cazul soldatului care a leşinat la Ziua Marinei.

Tăriceanu afirmă că această atitudine reprezintă "o dovadă de netăgăduit a incapacităţii preşedintelui de a reacţiona uman în orice situaţie ar fi, cu excepţia cazului când îi lipseşte cuierul pentru palton".

„Scriam aici zilele trecute că dl Iohannis nu se abate o virgulă, cu sfinţenie, de la rândurile scrise de consilieri pe care le citeşte în felurite ocazii şi care sunt imediat postate pe site-ul Preşedinţiei. Nu mi-am imaginat, însă, că avem un preşedinte la final de mandat pe care nici măcar firească empatie umană nu îl poate abate de la discursuri! Ceea ce am vazut la Ziua Marinei, un Klaus Iohannis care nici nu a tresărit când un soldat a leşinat lângă el, e o dovadă de netăgăduit a incapacităţii preşedintelui de a reacţiona uman în orice situaţie ar fi, cu excepţia cazului când îi lipseşte cuierul pentru palton.

Nu era nevoie să-l vedem pe dl Iohannis acordând primul ajutor ori sunând la 112 (oricum inutil, zic eu), ci doar să îi vedem măcar o tresărire omenească, măcar o privire îngrijorată aruncată fugar spre omul suferind, măcar o scurtă poticnire a discursului! Am văzut, în schimb, doar un robot care şi-a recitat textul în virtutea softului din dotare, apoi a părăsit scena. Trist peisaj, trist personaj!", a scris Tăriceanu pe Facebook.

 

Iohannis „leagă victimele de la Colectiv de instalarea unui nou guvern”

 

El susţine că preşedintele Iohannis „leagă victimele de la Colectiv de instalarea unui nou guvern, al 'lui', iar pe cele de la Caracal le aruncă în cârca adversarilor din campania prezidenţială".

„Nimic nu îl emoţionează, nici un muşchi nu i se mişcă pe faţă ca dăltuită-n piatră. Când şi când zâmbeşte, dar numai când îşi face poze de campanie în timp ce ţara e zguduită de drame umane de proporţii", arată Tăriceanu.

El a susţinut că "o armată de troli a fost asmuţită ieri în mediul virtual şi în presă ca să apere 'încremenirea' prezidenţială" şi că printre ei a identificat "mulţi dintre cei care acum câţiva ani cereau indignaţi capul unui personaj politic pentru că nu oprise maşina după accidentul suferit de un motociclist din coloana oficială".

 

Orban spune că preşedintele Klaus Iohannis nu avea cum să vadă incidentul 

 

În schimb, liderul PNL, Ludovic Orban, spune că preşedintele Klaus Iohannis nu avea cum să vadă incidentul de la ceremonia de Ziua Marinei de la Constanţa, "pentru că n-are ochi în ceafă" şi pentru că era implicat în susţinerea discursului.

Potrivit News.ro, el a afirmat că, în schimb, toţi cei care se aflau în tribună au văzut, inclusiv miniştrii Apărării, Justiţiei şi de Externe, şi nu au avut vreo reacţie.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel