Tăriceanu, pe Facebook: "Sunt extrem de MÂHNIT!"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Călin Popescu-Tăriceanu şi-a exprimat regretul, joi, pentru moartea fostului şef de stat francez Jacques Chirac, subliniind că omenirea a "pierdut un mare om de stat şi un lider european vizionar".

"Am aflat azi ca acest om politic excepţional, pe care am avut onoarea să-l cunosc personal şi cu care m-am întâlnit în mai multe rânduri, ca vicepremier, în 1997, ori ca premier, în 2006, nu mai este printre noi. Am pierdut un mare om de stat şi un lider european vizionar. Sunt extrem de mâhnit şi transmit condoleanţele mele cele mai sincere poporului francez!", a scris Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

El a amintit câteva fraze rostite de Jacques Chirac la Summitul NATO de la Madrid în iulie 1997 în favoarea admiterii ţării noastre, alături de Slovenia, în Alianţă.

"România, asupra căreia mulţi îşi pun semne de întrebare, a făcut o alegere clară în favoarea democraţiei şi economiei de piaţă. Poporul român aspiră, într-o imensă majoritate - cea mai mare dintre statele candidate -, să adere la Alianţa noastră. Aderarea României ar aduce o contribuţie majoră la stabilitatea Europei Centrale şi de Est. S-ar evita, astfel, crearea unui clivaj între Nord şi Sud în momentul în care Charta Rusia-NATO şterge linia de fractură dintre Estul şi Vestul continentului european. Iată de ce decizia pe care o luăm este miza majoră a acestui summit. Să nu ne luăm riscul de a rupe coeziunea aliaţilor sau de a submina credibilitatea Alianţei, excluzând astăzi două ţări care răspund criteriilor pe care noi înşine le-am fixat", afirma Chirac la acea dată.

Potrivit lui Tăriceanu, aceste cuvinte "au surprins toată Europa prin vehemenţa lor, în favoarea admiterii ţării noastre",

"Cuvintele de mai sus, rostite la Summitul NATO de la Madrid, în iulie 1997, au surprins toată Europa prin vehemenţa lor, în favoarea admiterii ţării noastre, alături de Slovenia, în Alianţă. Ele au fost rostite de un mare prieten şi susţinător al României, fostul preşedinte francez Jacques Chirac", a adăugat Tăriceanu.

Fostul preşedinte francez Jacques Chirac a murit joi la vârsta de 86 de ani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel