Tăriceanu, MESAJ DUR la adresa liderilor UE: "E România PEDEPSITĂ? Ceva nu e în ordine"

Andreea Cosma |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat că UE ar trebui să înceteze monitorizarea ţării noastre prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare şi să abandoneze "acest mecanism tendenţios, incorect şi inegal".

"E România pedepsită cu MCV, pe mai departe, pentru că nu s-a predat încă total? Pentru că încă mai are zvâcniri de orgoliu şi de demnitate şi nu înghite necondiţionat tot ce i se livrează din exterior? Cred că a venit momentul ca povestea să înceteze, iar UE să abandoneze acest mecanism tendenţios, incorect şi inegal numit Mecanismul de Cooperare şi Verificare, în fapt o riglă de bătut la palmă copiii care nu îşi fac 'lecţiile' strict conform viziunii 'profesorilor' de la Bruxelles", a scris marţi Tăriceanu pe Facebook.

El afirmă că rapoartele MCV reprezintă "un atac direct la suveranitate".

"Sunt câţiva ani de când tot atrag atenţia public că ceva nu e în ordine cu rapoartele MCV privind România. Par să fie compuse după ureche, ori poate sunt livrate gata scrise de cineva din ţară, iar la Bruxelles sunt doar semnate şi asumate. De altfel, asta susţin şi unele asociaţii profesionale ale magistraţilor de la noi, legat de ultimul MCV şi nu doar de el, atunci când denunţă public faptul că oficialii europeni sunt profund subiectivi. Rapoartele MCV au excelat, ne amintim, inclusiv în a cere eludarea unor decizii legitime ale Parlamentului, consfinţite şi de CCR, adică un atac direct la suveranitate", spune Tăriceanu.

Călin Popescu-Tăriceanu consideră de neînţeles de ce "Bulgaria e mângâiată duios pe cap, iar România e ţinută pe mai departe la zid".

"Circulă deja o ironie amară în media, conform căreia anul ăsta Bruxellesul a confundat România cu Bulgaria, ţară în care nu a fost condamnat niciun mare corupt, niciun ministru, niciun parlamentar, în timp ce la noi numărul lor e de ordinul zecilor. Ca să fie tacâmul complet, şeful anticorupţiei din Bulgaria şi-a dat recent demisia pe motiv de corupţie. De fapt, vecinii noştri nici nu au catadicsit să-şi facă un DNA, având o droaie de organisme mai mici şi circulă la ei glume gen 'dacă fiecare stat are mafia lui, în Bulgaria mafia are un stat'. Şi atunci cum de Bulgaria e mângâiată duios pe cap, iar România e ţinută pe mai departe la zid, sub ameninţarea puştii MCV? Nu ştiu şi nu pot să înţeleg. Şi nici nu vreau să dau crezare teoriei conform căreia ridicarea MCV ar consfinţi, de fapt, frângerea definitivă pe genunchi a unei ţări din Est, adică exact situaţia Bulgariei, unde corupţia e în floare, dar nu există crâcneli faţă de puterile 'protectoare'. La loc de cinste Rusia şi Germania, care şi-au împărţit egal economia ţării", a mai scris Tăriceanu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel