Tăriceanu, despre Rareş Bogdan: "Unii paraşutaţi în PNL, cum e cu domnul cu batistuţă la buzunar"

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat joi că nu se pune problema unei reveniri a formaţiunii sale în PNL, din cauza diferenţei de viziune, dar a menţionat şi că unele persoane ar fi fost "paraşutate" în Partidul Naţional Liberal, având o agendă proprie.

"Nu ne-am pus problema - nici eu, nici colegii mei - a unei întoarceri în PNL. Dintr-un motiv simplu. De ce ne-am despărţit? Pentru că PNL s-a dus către o direcţie care este conservatoare, cea din PPE. Şi eu şi colegii mei, care m-au urmat, am spus: 'Nu, noi trebuie să păstrăm flacăra unui liberalism autentic, care nu e ceea ce se întâmplă în PPE'. În PPE nu e liberalism, sunt partide de factură conservatoare. Nu s-au schimbat lucrurile între timp şi vrem în continuare să reprezentăm pe cei care în România cred în valoarea ideilor şi principiilor liberale", a spus liderul ALDE, la TVR 1.

El a făcut aluzie şi la Rareş Bogdan, declarând că acesta ar fi fost "paraşutat" în partid şi că ar avea o agendă proprie.

"Sunt la nivelul organizaţiilor, la nivelul oamenilor pe care îi cunosc - nu îi cunosc pe toţi, pentru că e o generaţie tânără în PNL pe care o cunosc foarte puţin sau aproape, pe unii, deloc - dar sunt unii care păstrează anumite nostalgii legate de istoria recentă, de după '90 a PNL, alţii care nu au niciun fel de legătură, alţii care au venit şi sunt paraşutaţi în PNL, nu ştim pe ce mecanisme - cum e cu domnul cu batistuţă la buzunar - şi care fiecare are câte o agendă proprie. Eu, din ceea ce ştiu, am înţeles că domnul cu batistuţă visează să ajungă preşedintele PNL. (...) E dreptul lui să viseze. Cred că cei din PNL nu sunt atât de încântaţi şi nici atât de naivi să nu vadă care este esenţa acestui personaj", a spus liderul ALDE.

 

Tăriceanu, despre Rareş Bogdan: "Domnul cu batistuţă la buzunar"



Pe de altă parte, Tăriceanu a declarat că nu se pune problema unei alianţe cu PSD, chiar dacă acest partid are o nouă conducere.

"Eu cred că după cele întâmplate anul trecut, pe care noi le-am receptat foarte prost - atitudinea PSD condus la vremea respectivă de altcineva, de doamna Dăncilă - a lăsat nişte răni foarte adânci în cadrul ALDE. PSD cred că trebuie să se reformeze, trebuie să se refacă, trebuie să tragă nişte învăţăminte din greşelile pe care le-a făcut. Şi noi am făcut greşeli. Toţi trebuie să ne recompunem într-un fel şi să ne recăpătăm suflul pentru alegerile următoare. (...) Nu se pune problema (revenirii într-o alianţă cu PSD, n.r.)", a precizat el.

În ce priveşte alegerile locale, Tăriceanu a arătat că ALDE va încheia alianţe în special în localităţile mai mici.

"Astăzi am făcut o videoconferinţă cu organizaţiile din ţară şi mi-au spus: 'Dar eu în comuna cutare vreau să fac alianţă cu nu ştiu cine...', (...) E liber (la alianţe, n.r.). Pe plan local trebuie să se asigure guvernarea localităţii. Nu asta e problema. Sigur că în marile oraşe, acolo unde votul e preponderent politic, acolo o să fim foarte atenţi. Şi v-am spus: drive-ul este pe a merge singuri în alegerile locale", a precizat el.

În acest sens, Tăriceanu a adăugat că la Bucureşti ALDE are şi variante proprii de candidaţi, dar că într-un eventual tur doi, el ar fi înclinat să îl susţină pe Nicuşor Dan, apreciind că acesta este "serios, perseverent, dedicat".

"Eu aş fi destul de deschis şi înclinat - cel puţin personal, nu ştiu colegii mei, nu ştiu electoratul nostru - dar eu aş fi dispus, de exemplu, să îi dau sprijin", a precizat Tăriceanu. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel