Țara din Europa unde va trebui să plătești pentru a putea intra: „Se va întări securitatea frontierelor noastre”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Țara din Europa unde va trebui să plătești pentru a putea intra: „Se va întări securitatea frontierelor noastre”
Țara din Europa unde va trebui să plătești pentru a putea intra: „Se va întări securitatea frontierelor noastre”

Regatul Unit a anunţat joi că va lansa începând din toamnă noul său sistem de autorizaţii de călătorie electronice, inaugurat pentru vizitatorii din Qatar înainte de a fi utilizat pentru toţi cei sosiţi pe teritoriul său, în special pentru europeni şi canadieni, informează AFP.

Potrivit noului program detaliat într-un comunicat al guvernului, qatarienii ce doresc să ajungă în Regatul Unit începând cu octombrie 2023 vor trebui să ceară în avans o autorizaţie de călătorie electronică (ETA) online, înainte de a intra pe acest teritoriu.

Sistemul va fi extins până la sfârşitul lui 2024 pentru toţi călătorii ce pot veni în Regatul Unit fără vize sau statut de imigraţie, după modelul a ceea ce există pentru a putea călători în SUA.

La ora actuală, călătorii care vin din majoritatea ţărilor europene, din SUA şi din Australia nu au nevoie de nicio autorizaţie înainte de a se duce în Regatul Unit.

„ETA vor întări securitatea frontierelor noastre, permiţându-ne să cunoaştem mai bine persoanele care caută să intre în Regatul Unit, împiedicând sosirea celor care reprezintă o ameninţare”, a declarat secretarul de stat britanic însărcinat cu imigraţia, Robert Jenrick.

 

Irlandezii, care au o frontieră comună cu Regatul Unit, nu vor avea nevoie să facă aceste cereri



Protecţia frontierelor constituie, după Brexit, o prioritate pentru guvernul conservator britanic.

La fel ca SUA, unde este în vigoare un sistem similar, vizitatorii vor trebui să facă online cererea lor de autorizare. Potrivit comunicatului, o aplicaţie va fi lansată şi o "decizie rapidă" va fi luată.

Odată ce vor avea această ETA - al cărei preţ pentru călător nu a fost precizat - vizitatorii vor putea să meargă cum şi când vor în Regatul Unit vreme de doi ani.

Irlandezii, care au o frontieră comună cu Regatul Unit, nu vor avea nevoie să facă aceste cereri, pentru că ei împart o zonă de liberă circulaţie cu Regatul Unit: Common Travel Area.

La rândul său, Uniunea Europeană prevede de asemenea să pună în funcţiune un program similar anul viitor, inclusiv, după cum prevede Brexit-ul, pentru cetăţenii Regatului Unit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel