Tânăr român, "manager de paie" în firma din Austria a unui alt conațional, acuzat că a sifonat jumătate de milion de euro: "Habar nu aveam"

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Tragedie în Italia: Un muncitor român s-a stins din viață, după un accident la muncă. Două săptămâni s-a luptat pentru viața lui
Tragedie în Italia: Un muncitor român s-a stins din viață, după un accident la muncă. Două săptămâni s-a luptat pentru viața lui

Proces de fraudă la Tribunalul Regional din Korneuburg, în jurul unei firme care se ocupa de schele. Un român de 25 de ani este acuzat printre altele, de înșelăciune frauduloasă. Bărbatul spune că nu știe de ce este el incriminat, el doar a semnat ceea ce un alt român din satul său i-a sus. Colegii bărbatului spun că întotdeauna a lucrat cot la cot cu ei ca orice muncitor.

Și-a împrumutat numele și semnătura la o firmă care se ocupa de manevrarea schelelor, iar acum trebuie să suporte consecințele legii. În calitate de "manager de paie", un român în vârstă de 25 de ani este judecat la Tribunalul Regional din Korneuburg, fiind acuzat, printre altele, de înșelăciune frauduloasă.

Un muncitor în construcții în vârstă de 25 de ani a trebuit să răspundă în fața unui juriu la Tribunalul din Korneuburg pentru acuzații de daune materiale, amenințare periculoasă și - principala acuzație - înșelăciune frauduloasă. Pe 11 martie anul trecut, a fost deschisă procedura de insolvență împotriva firmei de schele din Rannersdorf, care era administrată pe numele românului. În cadrul acesteia, aproape jumătate de milion de euro ar fi fost sifonat, potrivit procurorului Katharina Wittmann în rechizitoriul său.

Acuzatul s-a apărat spunând că o altă persoană ar fi fost managerul real al companiei. Procurorul a calificat acest lucru drept o pură "cerere de protecție" a tânărului român. Cu toate acestea, avocatul apărării Alexander Prenner a reușit să contracareze acest lucru cu câteva argumente bune. Potrivit acestuia, clientul său - un simplu montator de schele - ar fi trebuit să înregistreze o companie la vârsta de 23 de ani, fără a avea cunoștințe de limba germană, și ar fi trebuit să câștige o jumătate de milion de euro în scurt timp.

Tânăr român, pus „manager de paie“ de un consătean

 

Prenner s-a referit la un tipar - "firmă deschisă, firmă închisă" - în sectorul infracțional al industriei construcțiilor. Se alege un tânăr băiat, este pus în față ca un om de paie, lăsându-i pe adevărații agenți economici să își vadă de mașinațiunile frauduloase la adăpost. Aceștia sustrăgeau apoi veniturile, iar individul avea probleme. Judecătoarea Carina Schwarz a trebuit să testeze credibilitatea acestor versiuni foarte contradictorii în timpul procesului.

A fost mai ușor de rezolvat o chestiune juridică secundară a procesului. La 21 iulie anul trecut, proprietarul în vârstă de 44 de ani din blocul de apartamente din Rannersdorf fusese amenințat de tânărul de 25 de ani, printre altele, cu un cuțit și un ghiveci de flori, pe care tânărul de 44 de ani le aruncase în el. Românul a pledat vinovat fără niciun "dacă" sau "dar", potrivit Noen.at

Cu toate acestea, el nu s-a considerat vinovat de acuzația de crimă de înșelăciune. El doar a vrut să ajute un conațional care provenea din același sat ca și el și a semnat câteva acte. În rest, nu avea nimic de-a face cu firma respectivă. Schwarz a întrebat dacă a plătit salarii. „Nu“, a răspuns tânărul român, menționând că își primise întotdeauna salariile de la prietenul său din sat. Dădea ordine altor muncitori? „Nu“, și el - ca și ceilalți - fusese repartizat la muncă de prietenul său.

Ceilalți muncitori români nu știau că tânărul de 25 de ani le-ar fi șef: Munceam la fel

 

Runda de întrebări a continuat la nesfârșit, în timp ce colegii de muncă sau subordonații de la acea vreme au fost, de asemenea, chemați ca martori. Cu toții au fost de acord că unii dintre ei nici măcar nu știau că tânărul de 25 de ani era nominal șeful lor. El lucrase cu ei în mod normal.

În acest moment, procesul s-a blocat deoarece doi martori importanți au lipsit din cauza bolii. Unul dintre ei era contabilul sinistrei companii anchetate - și cel despre care toată lumea credea că era șeful. Dosarul este suspendat până la o dată ulterioară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel