Tânăr român din Irlanda, scandal monstru în timpul unui zbor: Dus direct la închisoare, după ce a coborât din avion

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un tânăr, de 25 de ani, a fost arestat preventiv, după ce s-a prezentat în instanță în legătură cu un presupus incident de tip „furie aeriană” la bordul unui zbor Ryanair.

Un cetățean român, în vârstă de 25 de ani, acuzat în legătură cu un presupus incident la bordul unui zbor Ryanair, va petrece încă șapte zile în arest.

Miercuri, la Tribunalul districtual din Ennis, avocatul lui Ioan Remi Makula, a declarat că românul poate fi adus în instanță abia săptămâna viitoare. El nu a putut fi prezent în instanță prin legătură video de la închisoare, din cauza unor probleme Covid-19. Românul se află în arest preventiv din 5 februarie și, până miercurea viitoare ,va fi petrecut deja 18 zile în arest.

Avocatul său, Daragh Hassett, a cerut ca miercurea viitoare să fie prezent în sala de judecată un translator român pentru audierea cazului, deoarece engleza clientului său “nu este una foarte bună”.

Judecătoarea Mary Larkin a dispus, anterior, efectuarea unui raport psihiatric asupra tânărului român, rezident în Doughiska, Galway.

Tânăr român din Irlanda, scandal monstru în timpul unui zbor

 

În acest caz, românul este acuzat că la bordul zborului Ryanair nr. FR4776 de la Manchester la Shannon, pe 4 februarie, a avut un comportament amenințător, abuziv sau insultător, fie prin cuvinte sau gesturi, cu intenția de a încălca liniștea publică, sau că a fost nesăbuit în ceea ce privește faptul că s-ar fi putut produce o încălcare a liniștii publice. Acuzația este contrară secțiunii 2(a) din Legea privind navigația și transportul aerian, potrivit independent.ie.

Sergentul Aiden Lonergan a confirmat anterior că nu sunt formulate alte acuzații împotriva lui Ioan Remi Makula. În cadrul probelor prezentate, Garda Chris Healy de la Shannon Garda Station a declarat în fața instanței la 5 februarie că, ca răspuns la avertisment și la acuzație, dl Makula nu a dat niciun răspuns. Când dl Makula a fost arestat la aeroportul din Shannon pe 4 februarie, acesta călătorea cu un pașaport românesc. Instanța a fost informată că dl Makula a predat anterior un pașaport irlandez.

Judecătoarea Larkin a menținut arestul preventiv al lui Ioan Remi Makula, pentru a se prezenta la Tribunalul districtual din Ennis miercurea viitoare, 23 februarie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel