Suedia schimbă strategia de combatere a COVID-19 din cauza ritmului de creștere a cazurilor

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Autoritățile suedeze și-au schimbat strategia de combatere a COVID-19 datorită creșterii incidenței, scrie Ria Novosti cu referire la The Daily Mail.

 

Se remarcă faptul că țara, care în timpul primului val al pandemiei, spre deosebire de alte state europene, nu a impus restricții ample, este acum nevoită să introducă măsuri locale de carantină. Noile reguli, care urmează să intre în vigoare luni, vor permite autorităților regionale de sănătate să ceară cetățenilor să evite locurile publice și să impună restricții privind utilizarea transportului public.

În același timp, se indică faptul că noile reguli vor fi propuse ca recomandări, nu ca cerințe, iar autoritățile suedeze nu intenționează să introducă amenzi pentru nerespectare. După cum menționează sursa, epidemiologii au urmărit îndeaproape situația din Suedia pe tot parcursul pandemiei din cauza refuzului său de a impune izolarea națională. Cu toate acestea, faptul că numărul cazurilor din țară a început să crească din septembrie arată că speranțele autorităților suedeze pentru formarea imunității turmei nu s-au concretizat.

Potrivit OMS, în Suedia au fost înregistrate peste 103 mii de cazuri de infecție cu COVID-19, iar aproximativ șase mii de oameni au murit. Există peste 39,1 milioane de cazuri la nivel mondial, cu peste 1,1 milioane de pacienți decedați. Cea mai dificilă situație este în SUA, India și Brazilia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel