SUA. PROTESTELE continuă în Portland. Mărturia unui protestatar: "Artificiile nu dor. Sticlele de plastic nu dor. M-au atins şi pe mine"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Mii de oameni protestează în Portland, cel mai mare oraş din statul american Oregon. Cetăţenii sunt în stradă de mai bine de 50 de zile faţă de acţiunile brutale ale poliţiei şi agenţilor federali.

Protestatarii din Portland se confruntă în continuare cu Trump. Ciocniri între manifestanţi şi poliţişti sunt în continuare înregistrate în oraşul din Oregon, scena de peste două luni a unor astfel de acţiuni, Forţele de ordine folosesc, seară de seară, tiruri abundente cu gaze lacrimogene şi dispersează mulţimea.

Şi alte oraşe s-au alăturat mişcării iniţiate la Portland împotriva rasismului.Multe manifestaţii au devenit la fel de violente. La Seattle, de exemplu, poliţia a folosit sâmbătă grenade cu efect acustic şi spray-uri iritante împotriva protestatarilor. Cel puţin 45 de manifestanţi au fost arestaţi. În Austin, Texas, poliţia a declarat că un bărbat a fost împuşcat şi ucis.

„Eram la vreo 20 de metri (de la tribunal) şi ne-au gazat. Focuri de artificii, am fost la prima linie aseară. Artificiile nu dor. Sticlele de plastic nu dor.M-au atins şi pe mine”, a spus un protestatar.

”Vrem schimbare.Vrem dreptate.Cerem şi în această seară , o să cerem asta la nesfârşit”, a spus protestatarul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel