SUA, nou ambasador în România. Hoandră: Înțeleg enervarea lui Klemm

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Hans Klemm
Hans Klemm

Reacție cel puțin ciudată a actualului ambasador al Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, atunci când a fost întrebat dacă îl cunoaște pe Adrian Zuckerman, avocatul care urmează să-l înlocuiască. Vizibil deranjat de întrebare, acesta a negat că l-ar ști și a adăugat că deocamdată nu i s-a terminat mandatul şi nici nu ştie când anume i se va termina.

Realizatorul TV Octavian Hoandră a oferit, în exclusivitate pentru realitatea.net câteva informații mai puțin cunoscute legate de nominalizarea lui Adrian Zuckerman.

Enervarea lui Klemm s-ar explica prin faptul că actualul ambasador SUA nu a fost informat de la Washington despre schimbare.

"Înțeleg enervarea domnului ambsador, în mod normal ajunctul secretarului de stat îl anunță pe ambasador de schimbare. Domnul Klemm nu a fost anunțat și deci înțeleg enervarea. Nu știu cum să interpretez asta, Poate că nu li s-a părut important sau au au uitat pur și simplu, și asta e posibil", a explicat Octavian Hoandră.

Derogare pentru numirea lui Zuckerman 

Jurnalistul Realitatea TV a mai dezvăluit că Adrian Zuckerman a obținut o derogare pentru a termina rapid școala de diplomație, iar procedura de audiere în Senatul american va fi una rapidă.

"Domnul Zuckerman a terminat școala de diplomație foarte repede, cu o derogare, asta însemnând că s-a dorit neapărat numirea sa în România, pentru mai multe motive. Un motiv foarte solid este că e român și înțelege mai bine realitățile românești. Cred că e o mutare foarte bună și lucrurile vor decurge rapid. La începutul lui sepembrie va fi audiat în Senatul american, iar spre sfârșitul lui septembrie va ocupa deja postul de ambsador în România", a spus realizatorul TV.

Nominalizarea lui Zuckerman, care a trăit primii 10 ani din viață în România, "este un mare avantaj pentru România", consideră realizatorul emisiunii "Realitatea Românească".

"Încrederea pe care i o arată președintele SUA acestui om nu va aduce decât beneficii României", este de părere Hoandră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel