SUA: Guvernatorul statului Arkansas felicită România cu ocazia Centenarului Marii Uniri

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Guvernatorul statului Arkansas, Asa Hutchinson, a felicitat printr-o proclamaţie România cu ocazia Centenarului Marii Uniri. În document sunt menţionate legăturile strânse dintre România şi SUA în general şi statul Arkansas în particular.

Guvernatorul statului Arkansas, Asa Hutchinson, a felicitat printr-o proclamaţie România cu ocazia Centenarului Marii Uniri, conform unui comunicat al Ambasadei României în SUA. 

În document sunt menţionate legăturile strânse dintre România şi SUA în general şi statul Arkansas în particular.

"Lucrând împreună pentru a construi democraţia şi a promova securitatea şi stabilitatea regională, ţările noastre au un parteneriat istoric care contribuie la prosperitatea reciproca', se arată în textul proclamaţiei. 

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a salutat proclamaţia guvernatorului Asa Hutchinson şi i-a transmis acestuia faptul că România este profund onorată de gestul simbolic de marcare a Centenarului Marii Uniri. Ambasadorul român a ţinut sa sublinieze recunostinţa României fata de sprijinul acordat de Statele Unite pentru realizarea Marii Uniri din 1918 şi rolul major jucat de presedintelui american Woodrow Wilson, în urma cu 100 de ani. 

Emiterea proclamaţiilor de către state americane face parte dintr-un proiect mai amplu, al Ambasadei României la Washington, de celebrare a Centenarului Marii Uniri din 1918. Statul Arkansas este cel de al doisprezecelea stat american care omagiază Centenarul Marii Uniri printr-o proclamaţie specială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel