SUA expulzează 12 diplomați ai Rusiei la ONU, pe care îi acuză de spionaj

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

SUA au luat decizia de a expulza 12 diplomați ruși de la Națiunile Unite. BBC, care citează surse diplomatice americane și ruse, arată că membrilor misiunii Rusiei la ONU li s-a cerut să părăsească Statele Unite pentru angajarea în activități incompatibile cu statutul diplomatic.

"Acei diplomați cărora li s-a cerut să părăsească Statele Unite au fost implicați în activități care nu erau în conformitate cu responsabilitățile și obligațiile lor de diplomați", a declarat Richard Mills, ambasadorul adjunct al SUA, în cadrul reuniunii Consiliului de Securitate al ONU, fără a da mai multe detalii.

Ambasadorul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia (foto), a declarat ziariștilor că diplomaților vizați de expulzare li s-a cerut să plece din SUA până pe 7 martie.

El a caracterizat explicațiile ambasadorului Mills drept "nesatisfăcătoare", arată CNN. Misiunea diplomatică a SUA la Națiunile Unite a menționat, la rândul ei, că diplomații ruși expulzați sunt agenți de informații care au abuzat de privilegiul rezidenței în Statele Unite angajându-se în activități de spionaj "îndreptate împotriva siguranței naționale" americane.

Olivia Dalton, purtător de cuvânt al misiunii diplomatice americane, a arătat că decizia anunțată luni era "în lucru" de câteva luni.

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel