SUA. 60 de mașini au fost implicate într-un accident în Oregon, după ce o ceață densă, cauzată de incendii masive, a redus vizibilitatea

Alexandra Curtache |
Data publicării:
SUA. 60 de mașini au fost implicate într-un accident în Oregon, după ce o ceață densă, cauzată de incendii masive, a redus vizibilitatea / Foto: Captură video youtube
SUA. 60 de mașini au fost implicate într-un accident în Oregon, după ce o ceață densă, cauzată de incendii masive, a redus vizibilitatea / Foto: Captură video youtube

60 de mașini au fost implicate într-un accident în Oregon, Statele Unite ale Americii, după ce o ceață densă, cauzată de incendii masive, a redus vizibilitatea.

Cel puțin o persoană a fost confirmată ca fiind moartă după ce 60 de mașini au fost implicate într-un accident în Oregon, după ce ceața densă din statul vecin Washington, cauzată de incendii masive, a redus vizibilitatea șoferilor din trafic.

Incidentul a avut loc în jurul orei locale 8.00, pe o porțiune a autostrăzii între Salem și Eugene, potrivit unui comunicat de presă al poliției statului Oregon.

 

Aproximativ 60 de vehicule au fost implicate, inclusiv aproximativ 45 de autoturisme și 15-20 de vehicule comerciale

 

Un tweet al Departamentului de Transporturi din Oregon a precizat că au avut loc mai multe accidente în condiții de ceață densă.

Căile de circulație spre sud ale I5 sunt închise la borna kilometrică 216, la ieșirea Halsey-Brownsville, și se așteaptă să rămână astfel pentru tot restul zilei. Benzile spre nord sunt deschise, dar se deplasează încet.

O barieră de cabluri care separă cele două părți ale autostrăzii a fost abandonată pentru a permite devieri. Autobuzele școlare din Eugene transportă între 30 și 40 de automobiliști blocați de la fața locului.

OSP a declarat că cel puțin trei persoane au fost transportate la Spitalul Good Samaritan, în timp ce un număr nedeclarat de alte persoane au fost transportate la Spitalul Riverbend.

 

Din ce în ce mai multe incendii de vegetație

 

"Fumul de la incendiile din Washington reține umezeala la suprafață producând o ceață extrem de densă care reduce vizibilitatea până la 0 mile în Willamette Valley în această dimineață", a declarat meteorologul Holden LeCroy de la News 10.

Zeci de incendii de vegetație au afectat statele din vestul SUA în ultimii ani, în condițiile în care schimbările climatice agravează fenomenele de secetă. 

Acest lucru a uscat la rândul său copacii și alte plante pentru a face combustibil, în timp ce temperaturile ridicate și vânturile puternice oferă condiții periculoase pentru ca incendiile să se dezvolte, conform Daily Mail. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel