SUA. Ordinul lui Trimp pentru imigranţi ar putea avea excepţii pentru muncitorii sezonieri în agricultură

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Donald Trump a declarat că intenționează să semneze un ordin executiv de suspendare temporară a imigrării în Statele Unite, dar se presupune că va include mari excepții pentru două profesii importante, esențiale: muncitorii agricoli și lucrătorii din domeniul sănătății, în special cei care tratează pacienții cu coronavirus, scrie businessinsider.com.

Wall Street Journal, citând un oficial al administrației, a fost primul care a raportat scutirile.

SUA se bazează foarte mult pe imigranții din ambele sectoare pentru a menține aprovizionarea națională cu hrană și pentru a trata pacienții.

Aproximativ 10% din lucrătorii agricoli ai țării sunt migranți cu viză H-2A, iar 16% din forța de muncă din domeniul sănătății sunt imigranți.

Jurnalul a raportat că ordinul lui Trump nu este de așteptat să înlăture imigranții care sunt deja în SUA sau să abordeze procesul de reînnoire a vizelor pentru imigranții care trăiesc și lucrează deja în țară.

Imigrația în SUA s-a oprit deja din cauza pandemiei coronavirusului și nu este clar ce efecte imediate ar avea ordinul lui Trump.

De exemplu, administrația Trump a restricționat deja călătoriile în țară - în special din Europa și China și a oprit călătoriile neesențiale peste granițele terestre ale țării cu Canada și Mexic.

Trump a declarat într-un tweet luni seară că noua ordine executivă era menită atât pentru a proteja locurile de muncă ale americanilor în timpul unei crize economice, cât și pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

"Având în vedere atacul venit de la Vrăjmașul Invizibil, precum și nevoia de a proteja locurile de muncă ale MARILOR noștri cetățeni americani, voi semna un ordin executiv de suspendare temporară a imigrației în Statele Unite!", a scris preşedintele Donald Trump, pe Tweeter.

Washington Post a raportat că Trump ar putea semna ordinul încă de marți. Nu este clar cât timp va rămâne în vigoare suspendarea imigrației.

Trump are o autoritate largă în ceea ce privește reglementările privind imigrația, iar Curtea Supremă în 2018 a confirmat interdicția sa de călătorie din mai multe țări majoritare-musulmane.

Cu toate acestea, după cum a raportat The Post, o suspendare a imigrării aproape totală nu are precedent în SUA și ar putea avea un impact asupra a sute de mii de oameni.

Datele agenției SUA pentru cetățenie și servicii de imigrare arată că SUA au emis aproximativ 500.000 de vize și 577.000 de cărți verzi în anul fiscal 2019.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel