Strigătul de disperare din ţara care nu bagă în seamă coronavirusul: „Sunt speriat!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Lumea întreagă luptă cu pandemia de COVID-19, dar există şi ţări care ignoră pur şi simplu existenţa virusului care face ravagii.

Belarus este una dintre ele, asta în ciuda faptului că a raportat până acum 163 de cazuri de infectare. Există unele voci care susţin că „nimeni nu crede aceste cifre”.

Campionatul de fotbal din Belarus continuă, iar oamenii din această ţară văd partea plină a paharului: „Producem bani!”.

Există însă şi persoane speriate de victimele făcute de coronavirus. Este cazul fundaşului brazilian William, de la Rukh Brest. Acesta a povestit cu ce se confruntă în Belarus.

„Sunt speriat! După fiecare meci trăiesc cu senzaţia că m-am infectat! Fotbalul trebuie oprit!”, a spus William, pentru Marca, citat de DigiSport.ro.

 

„După fluierul de final te gândeşti: 'Oare m-am infectat azi?'”

 

Fundaşul de 23 de ani a vorbit şi cu presa din ţara natală despre faptul că noul virus COVID-19 este tratat cu indiferenţă în Belarus.

„Aş fi preferat să se suspende campionatul. Sunt speriat. În timpul meciurilor nu-mi fac griji, dar după fluierul de final te gândeşti: 'Oare m-am infectat azi?'”, a afirmat William, conform uol.com.br.

Fotbalistul a povestit că este în permanent contact cu familia sa din Brazilia, care îl sfătuieşte să stea în hotel.

„Părinţii şi soţia mă sună încontinuu şi mă roagă să nu mai ies din hotel. Problema e că totul este foarte liniştit aici. Oamenii ies pe străzi ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, nu vezi pe nimeni să poarte mască”, a mai spus William.

 

„Sunt îngrijorat, iar familia mea este la fel”

 

Jucătorul a ajuns în Belarus abia în urmă cu o lună, iar acum nu ştie ce să facă.

„Agentul meu mi-a spus că ar putea fi oprit campionatul după următoarea etapă. Sper ca lucrurile să nu devină foarte periculoase aici. Sunt îngrijorat, iar familia mea este la fel. Cel mai bun lucru pentru mine şi pentru toată lumea este ca fotbalul să fie oprit”, a mai afirmat William.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel