Ştefan Mandachi, despre momentul când a fost sunat de Cristina Ţopescu: „Tot dialogul nostru a fost despre câini, câini și câini”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură Digi 24
Sursa foto: captură Digi 24

Omul de afaceri sucevean Ştefan Mandachi a transmis un mesaj în care povestește prima și ultima conversație cu Cristina Țopescu. 

Mandachi spune că a vorbit doar despre câini cu jurnalista și că este dispus să ajute familia în legătură cu câinii care au rămas acum fără mămică.

„Acum o lună fac o postare cu niște căței abandonați și rupți de foame.

La câteva minute, mă sună un număr necunoscut. "Sunt Cristina Țopescu, vreau să te invit la mine în emisiune să vorbim despre... câini. Trebuie să vii!" Îi spun respectuos că da, vin (o știam de la televizor de când umblam în picioare pe sub masă). Îmi zice să nu-i mai spun "dumneavoastră". Mă chinui să o tutuiesc, dar nu prea-mi iese. Răsuflu ușurat că trece repede la subiect.

Citește și Mesaj de ultimă oră pe pagina de Facebook a Cristinei Țopescu: „Nu vă așteptați la picanterii și mizerii!"

Îmi povestește un sfert de oră despre un câine care i-a murit și care era bătrân, dar lider la ea în apartament (îi zicea pe nume, nu mai știu cum). Și că mai are câțiva, că se luptă toată ziulica să hrănească prăpădiții de câini de prin cartiere. Că avea probleme cu vecinii, că stă la bloc (așa mă enervează VECINII ăștia iritați de animale...) și că nu-i ușor să fii iubitor de animale în România. Da, așa-i. Statul urăște câinii!!! (asta cred eu, nu a zis ea).

Tot dialogul nostru a fost despre câini, câini și câini. De fapt, monologul. Eu doar ziceam da, îhm, mnda și eu am pățit, îhmm, da, chiar așa, îhmm.

Citește și Cristina Țopescu a murit. Prietenii sunt șocați: „De ce Doamne?! Mama ei trăiește!"

Parcă voia să mă convingă să nu abandonez vreodată cățeii. Dar nu era nevoie, pentru că eu chiar aveam de gând să fac o campanie masivă de sterilizare și urma să o sun zilele astea. Chiar ieri am discutat cu un bun prieten despre cât era de fidelă câinilor și că va fi fericită când va auzi ce vreau să fac. Și am s-o fac!

Citește și De ce a murit Cristina Țopescu. Ministrul Marcel Vela, prima ipoteză

N-am apucat să ne întâlnim niciodată, dar parcă ne lega o prietenie de-o viață. Nu am înțeles de ce. Poate era energia cățeilor pe care i-am salvat amândoi în ultimii ani. Sau poate pentru că era la fel de miloasă și devotată animalelor cum era și mama mea, Jeni, care era de-o seamă cu ea... Sper că s-au întâlnit amândouă în rai și de acolo veghează asupra sufletelor neprihănite cu patru lăbuțe de pe pământ.

M-a afectat vestea morții ei. Poate și pentru că simt că mulți câini hăituiți de pe străzi au rămas fără un protector. Dacă pot ajuta cu ceva familia în legătură cu câinii care au rămas fără mămică, sunt dispus să ajut și îi rog să-mi scrie. Doamne, odihneste-o!”, a scris Mandachi pe pagina de Facebook.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel