Statele Unite emit sancțiuni care vizează programul nord-coreean de arme de distrugere în masă

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Statele Unite au impus sancțiuni împotriva a două bănci rusești, a unei companii nord-coreene și a unei persoane pe care le acuză că susțin programul nord-coreean de arme de distrugere în masă, sporind presiunea asupra Pyongyangului din cauza noilor lansări de rachete balistice, scrie Reuters.

Cea mai recentă măsură americană a venit la o zi după ce China și Rusia s-au opus prin veto unei inițiative conduse de SUA de a impune mai multe sancțiuni ONU asupra Coreei de Nord din cauza lansărilor sale de rachete balistice, divizând

Consiliul de Securitate al ONU pentru prima dată de când a început să pedepsească Pyongyangul în 2006.

 

În acest an Coreea de Nord a testat deja șase rachete balistice intercontinentale

 

Vetourile au venit în ciuda a ceea ce Statele Unite spun că a fost un al șaselea test cu o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) efectuat de Coreea de Nord în acest an și a semnelor că Pyongyang se pregătește să efectueze primul său test nuclear din 2017.

Într-o declarație, Departamentul Trezoreriei SUA a precizat că a vizat Air Koryo Trading Corp, precum și instituțiile financiare rusești Far Eastern Bank și Bank Sputnik pentru că au contribuit la achiziții și la generarea de venituri pentru organizațiile nord-coreene.

 

Sancțiunile date de Statele Unite, Coreei de Nord sunt susținute de China și Japonia

 

China a îndemnat Statele Unite să ia măsuri - inclusiv să ridice unele sancțiuni unilaterale - pentru a convinge Pyongyangul să reia discuțiile, blocate din 2019, după trei summituri eșuate între liderul nord-coreean Kim Jong Un și președintele american de atunci, Donald Trump. Statele Unite au declarat că Pyongyangul nu ar trebui să fie recompensat.

La sfârșitul zilei de vineri, înalții diplomați din Coreea de Sud, Japonia și Statele Unite au emis o declarație comună în care au afirmat că Coreea de Nord a "crescut semnificativ ritmul și amploarea lansărilor de rachete balistice din septembrie 2021".

În declarație, secretarul de stat american Antony Blinken, ministrul sud-coreean de externe Park Jin și ministrul japonez de externe Yoshimasa Hayashi au îndemnat Pyongyang să "revină la negocieri".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel