Stan Lee a murit. Doliu pe mapamond. Ce spunea de originile sale românești

Narcis Popa |
Data publicării:

Scriitorul şi editorul american Stan Lee, care a revoluţionat lumea benzii desenate şi cultura populară creând pentru casa de editură Marvel Comics personaje emblematice precum Spider-Man, X-Men, Hulk sau Cei patru fantastici, a murit luni la vârsta de 95 de ani. Acesta ave părinții din România și a vorbit despre țara de unde își are rădăcinile într-un interviu cu ani în urmă. 

Stan Lee s-a stins luni dimineaţă într-un spital din Los Angeles, au scris TMZ şi Hollywood Reporter. "Tatăl meu şi-a iubit toţi fanii", a declarat fiica sa J.C. pentru TMZ, site specializat în ştiri mondene.

Născut la 28 decembrie 1922, la New York, într-o familie de imigranţi români puternic afectată de Marea Criză Economică, Stanley Martin Lieber visa să scrie "marele roman american''.

În 2011, într-un interviu realizat de Libertatea în parteneriat cu Discovery Channel, Stan Lee a mărturisit cu regret că nu a vizitat niciodată România şi nici nu a învăţat limba. „Nu, din păcate nu. N-am fost niciodată în România. Tatăl meu era din România, dar nu mi-a povestit niciodată despre ea şi n-am avut niciodată şansa să ajung acolo. El nu ne-a vorbit niciodată în română, aşa că nu ştiu această limbă", a declarat Lee.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel