Sportiv român, la un pas de a doborî recordul național italian la atletism, neatins de peste 50 de ani

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Sportiv român, la un pas de a doborî recordul național italian la atletism, neatins de peste 50 de ani / Foto: Unsplash
Sportiv român, la un pas de a doborî recordul național italian la atletism, neatins de peste 50 de ani / Foto: Unsplash

Atletul Cătălin Tecuceanu, s-a clasat pe locul unu în cadrul Grifone Meeting, o competiție de atletism desfășurată la Asti, Italia, ifiind extrem de aproape de a depăși recordul național italian.

Tânărul de 24 de ani cu dublă cetățenie, română și italiană a reușit să alerge cei 800 de metri în 1:44.01, fiind la o distanță de doar trei zecimi de secundă de a doborî recordul național italian.

Născut pe 9 septembrie 1999, la Tecuci, România, Cătălin Tecuceanu a emigrat în Italia în 2008, alăturându-se părinților săi care erau deja stabiliți în Peninsulă. La scurt timp a început să practice atletismul, iar talentul său a devenit evident rapid. În noiembrie 2021, Tecuceanu a primit cetățenia italiană, ceea ce i-a permis să concureze la nivel internațional pentru Italia.

În cadrul competiției românul a marcat o îmbunătățire semnificativă a recordului său personal cu 21 de sutimi de secundă, după ce anterior a înregistrat 1:44.22 la Chorzow, în Polonia, cu doar o săptămână înainte. Realizările sale recente sunt cu atât mai impresionante cu cât asemenea rezultate nu au mai fost atinse în Italia de aproape un sfert de secol, de la performanța lui Andrea Longo, care a alergat cei 800 de metri în 1:43.74 la Rieti, pe 3 septembrie 2000.

Recordul național al Italiei, stabilit de Marcello Fiasconaro pe 27 iunie 1973 cu timpul de 1:43.7, rămâne încă neatins, însă Tecuceanu pare foarte determinat să stabilească un nou record, iar conform rezultatelor sale de până acum această intenție ar putea fi iminentă, conform presei străine.

 

Românul ar putea fi unul dintre principalii candidați la podium la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024

 

Timpul obținut la Asti reprezintă, de asemenea, cea mai bună performanță europeană a sezonului, poziționându-l pe Cătălin Tecuceanu într-o postură favorabilă pentru viitoarele Campionate Europene de la Roma, programate să aibă loc în câteva săptămâni. Aceste realizări îl situează, de asemenea, într-o poziție excelentă pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, unde ar putea fi unul dintre principalii candidați la podium.

Sportivul român a demonstrat o formă fizică de excepție și o consistență remarcabilă în performanțele sale, sugerând că viitorul său în atletismul internațional este extrem de promițător.

Cătălin Tecuceanu reprezintă o poveste de succes remarcabilă, fiind un exemplu de dedicare și perseverență, iar rezultatele sale recente l-au adus în prim-planul atletismului italian și european.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel