Spania. Chelneriță româncă, reținută cu ajutorul patroanei: Fura din casa de marcat fără nicio reținere, știind că e filmată

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O chelneriță româncă a fost arestată, pentru că a sustras 2.000 de euro din încasările care se aflau în afara casei de marcat, iar camerele de supraveghere au înregistrat incidentul.

Continuă ancheta, care i-a determinat pe agenții Poliției Naționale din Lugo să o aresteze, marți, pe chelnerița unui local de alimentație publică din capitală, situat în cartierul A Piringalla, după ce a confirmat - cu ajutorul camerelor de supraveghere ale barului - că aceasta a furat toți banii din casa de marcat. După arestare, proprietara localului a explicat că i-au mai fost furați bani cu o altă ocazie și că acum bănuiește că ar fi putut fi vorba de același angajat, motiv pentru care poliția investighează faptele.

Polițiștii, care se ocupă de caz, așteaptă ca reclamantul să ofere mai multe informații despre celălalt furt pentru a stabili cine este autorul.

Chelneriță româncă în Spania, reținută cu ajutorul patroanei

 

Faptele care au dus la arestare au fost semnalate, săptămâna trecută, când femeia care administrează localul a mers la secția de poliție, pentru a explica faptul că a fost jefuită de banii pe care îi ținea în afara casei de marcat, sumă care se ridică la peste 2.000 de euro.

Odată cu plângerea, patroana a furnizat înregistrările de pe camerele de supraveghere ale barului, pe care le avea pe telefonul mobil, deoarece acestea arătau momentul furtului. După cum a precizat, miercuri, purtătorul de cuvânt al poliției, ofițerii au deschis o anchetă și i-au cerut reclamantului înregistrările originale, "pentru a verifica toate detaliile și pentru a avea o calitate mai bună a vizionării".

Poliția a analizat în detaliu imaginile și a luat declarații de la mai mulți martori, ceea ce i-a determinat să stabilească că autorul furtului este unul dintre angajații barului. Agenții au localizat-o pe femeie - de origine română și rezidentă în capitala Lugo - și au procedat la arestarea acesteia. Persoana reținută a fost dusă la secția de poliție din Rúa Chantada, unde i s-a luat o declarație.

Fura din casa de marcat fără nicio reținere, știind că e filmată

 

Ulterior, după cum a confirmat poliția, femeia a fost eliberată cu acuzații, "cu obligația de a se prezenta în fața autorității judiciare atunci când va fi solicitată".

Cu doar o lună în urmă, pe 20 ianuarie, Poliția Națională a arestat un cuplu care a comis până la patru jafuri în același hotel și unitate de alimentație publică din centrul istoric, mai exact în Rúa Nova, unde aceeași femeie lucra ca ospătăriță. În toate cele patru cazuri, bărbații arestați luaseră sticlele de băuturi, restul de la casa de marcat și banii din borcanul pentru bacșișuri.

În primul dintre jafuri, autorii au avut acces în incintă fără să forțeze intrarea, astfel că investigațiile s-au concentrat asupra persoanelor care ar putea avea cheile de la ușa de acces. Cu toate acestea, proprietarul barului a schimbat încuietoarea după primul incident, astfel că, în cele trei incidente ulterioare, hoții au avut acces în local după ce au forțat o fereastră de la etajul superior, fapt pentru care au fost acuzați de furt calificat.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel