Specialist: De ce nu trebuie să păstrezi niciodată ouăle în frigider

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Specialist: De ce nu trebuie să păstrezi niciodată ouăle în frigider / Foto: Unsplash
Specialist: De ce nu trebuie să păstrezi niciodată ouăle în frigider / Foto: Unsplash

Bucătarul și prezentatorul TV, James Martin, a avertizat oamenii că nu  este indicat să păstreze ouăle în frigider. Află de ce.

În timpul unei emisiuni din cadrul emisiunii This Morning, bucătarul britanic a împărtășit cu Phillip Schofield și Holly Willoughby motivul din spatele sfatului său - și se pare că totul are legătură cu coaja.

Problema locului în care vă păstrați ouăle nu este atât de simplă pe cât ați crede, unii oameni fiind de părere că locul lor este în dulap, iar alții insistând că trebuie să fie în frigider.

Specialistul s-a declarat adeptul ideii "niciodată în frigider".

După ce a copt două prăjituri Victoria folosind diferite tipuri de ouă, bucătarul a început să vorbească despre diferența dintre ouăle de găină și cele de rață, Martin spunând despre "calitatea" ouălor că este cea mai importantă.

 

De ce nu trebuie să păstrezi niciodată ouăle în frigider

 

Apoi a continuat să le spună telespectatorilor cum să le depoziteze și a explicat că, întrucât "toate ouăle sunt poroase", acestea nu ar trebui "niciodată ținute în frigider", deoarece vor sfârși prin a "absorbi toate aromele din frigider" prin coaja lor.

Nu este ideal, mai ales dacă se știe că frigiderul tău este un loc în care se găsesc alimente deschise și pe jumătate mâncate.

În afară de asta, ouăle reci nu sunt cele mai bune pentru a găti și ar trebui să fie folosite la temperatura camerei.

Cu toate acestea, site-ul cu nume definitiv egginfo.co.uk nu este de acord.

Site-ul susține: "Cea mai bună practică este să depozitați ouăle în frigider; în acest fel, temperatura este mereu constantă și ouăle vor fi mai proaspete! Când ajungeți să le folosiți, încercați să lăsați ouăle în afara frigiderului timp de aproximativ 30 de minute pentru a le aduce la temperatura camerei, altfel timpii de gătire s-ar putea schimba în funcție de modul în care le folosiți."

 

Ouăle trebuie să fie depozitate în cutia lor originală, la o temperatură sub 20 grade Celsius

 

Site-ul spune că depozitarea într-o "cămară răcoroasă care nu se încălzește atunci când crește temperatura din bucătărie" este bună, dar subliniază că păstrarea ouălor la o temperatură constantă sub 20C este esențială.

De asemenea, recomandă ca ouăle să fie depozitate în cutia lor originală, ceea ce va ajuta la prevenirea problemelor menționate de Martin, precum și vă va permite să verificați cu ușurință data limită de consum.

"Poate că cel mai bun motiv pentru a păstra ouăle în cutia lor este pentru ca acestea să rămână cât se poate de proaspete", explică site-ul. "De ce?"Cojile ouălor au pori minusculi prin care bacteriile din alte alimente și mirosurile, cum ar fi mirosul și aroma alimentelor, se pot infiltra în timp. Sfatul nostru - păstrați cartonul!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel