Spaniolii și-au redus coșul de consum pentru a economisi: Majoritatea caută oferte și promoții la alimente

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Spaniolii și-au redus cumpărăturile de produse pentru a economisi. Sursa foto: freepik.com
Spaniolii și-au redus cumpărăturile de produse pentru a economisi. Sursa foto: freepik.com

68% dintre consumatorii din Spania și-au schimbat obiceiurile de cumpărare pentru a atenua creșterea prețurilor la produsele proaspete, potrivit datelor din raportul pregătit de Aecoc Shopperview în colaborare cu MeléndezxFrescos.

Alte 62% caută oferte și promoții pentru umplerea coșului. Mai exact, raportul indică faptul că jumătate dintre consumatori și-au redus volumul de achiziții de produse proaspete pentru a economisi, în timp ce 38% aleg să cumpere mai multe în vrac și 18% caută produse cu valoare mai mică.

În ceea ce privește principalele motive pentru achiziționarea de produse proaspete, 78% atrag atenție la aspectul alimentului, care vine înaintea factorului preț.

„Așa cum se întâmplă în restul categoriilor, consumatorii caută modalități de a economisi la achiziționarea de produse proaspete pentru a minimiza creșterea bunului fiscal, care afectează volumele de achiziții. Chiar și așa, vedem cum calitatea continuă să fie un element primordial în achiziționarea de produse proaspete, până la punctul în care, pentru unii, aceasta este înaintea factorului preț”, a remarcat Rosario Pedrosa, responsabilul de strategie comercială și marketing al Aecoc.

Pe de altă parte, raportul arată schimbările care au loc în alimentația consumatorilor. Astfel, 49% afirmă că și-au redus consumul de proteine ​​animale și că acum mănâncă mai multe fructe, legume și leguminoase. În plus, 12% dintre consumatori se identifică ca fiind vegetarieni sau vegani.

În ciuda ponderii mai mari a sănătății în alimentația consumatorilor, 80% spun că doresc varietate pe masă pentru a nu se plictisi, iar 50% jumătate acordă prioritate preparatelor mai gustoase decât sănătoase.

Raportul arată, de asemenea, modul în care consumatorii apreciază din ce în ce mai mult factorul durabil în achiziționarea de produse proaspete, acordând prioritate achiziției de produse locale, cu producție ecologică.

--------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel