Spania. Zeci de români RĂSPLĂTIȚI cu ajutoare sociale, după ce au FURAT peste 12 milioane de EURO

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

ROMÂNI, care au câştigat 12 milioane de euro din furturi, au fraudat sistemul spaniol. Le-au fost acordate ajutoare sociale pentru Pandemia COVID.

 

 

Președintele partidului Vox din Insulele Baleare și purtătorul de cuvânt al respectivei formațiuni în Parlamentul regional, Jorge Campos, a denunțat, ieri, că membrii unei bande de buzunare, formată din români, care a fost destructurată acum câteva luni în Mallorca, au primit ajutor social „atât de la Consiliul local al orașului Palma, cât și de la Departamentul  pentru Afaceri Sociale“.

Ajutorul social acordat, de consiliul local din Palma, membrilor reţelei infracţionale ar fi fost de 300 de euro pe lună, în timp ce ajutorul din partea Guvernului s-ar ridica la 590 de euro pe lună. În acest context, Jorge Campos a solicitat ministrului afacerilor sociale al guvernului balear, Fina Santiago, şi reprezentanţilor Consiliului local din Mallorca să explice „ce controale se efectuează, ce documentație se solicită pentru acordarea ajutoarelor şi de ce unele cazuri sunt restrictive, iar în altele se acordă ajutoare. Exact aşa cum a fost în cazul acestei bande de infractori români”.

Reamintim că, pe parcursul lunii august, Poliția Națională, cu colaborare cu Poliția Locală din Palma, a desfășurat o operaţiune, care s-a finalizat cu arestarea a 44 de persoane de origine română. Toţi acești oameni făceau parte dintr-o rețea internațională, care se ocupa de furturi şi care opera în principal în Mallorca. Suspecții au fost implicați în furturi de portofele, şi furturi din magazine, iar prada lor se ridica la aproximativ 4.000 de euro pe lună. O parte din banii obținuți au fost trimiși în România. Din primele estimări, românii ar fi adunat din furturi suma de 12 milioane de euro în total.

 

Ar fi primit ajutoare şi pentru pandemia COVID

„Într-un moment în care angajaţii, oameni de afaceri, muncitorii, familiile continuă să-și plătească impozitele, vedem că Administrația plăteşte, fără niciun control, bani din aceste impozite, unei bande criminale”, a criticat Campos. Oficialul a mai precizat că ajutorul minim este acordat doar pentru cinci la sută din persoanele care l-au solicitat. Campos a mai adăugat că Administrația ar justifica neacordarea mai multor ajutoare din cauza „lipsei de documentație”. "Administrațiile sunt foarte restrictive, dar, în schimb, vedem că pentru o bandă de infractori nu exista control", a explicat purtătorul de cuvânt al parlamentului Vox, scrie abc.es.

La rândul lor, surse oficiale din Ministerul Afacerilor Sociale au explicat că, la cererea Poliției, departamentul a analizat ajutorul social acordat în ultimele luni. Astfel, s-a descoperit că doi membri din banda infracţională primit ajutor social pentru pandemia Covid-19, timp de două luni. Ajutorul social se acordă pe baza cerințelor stabilite de guvern și a datelor furnizate de solicitanți. În pofida controalelor, , pot exista cazuri în care cererile frauduloase nu sunt detectate inițial, așa cum s-a întâmplat acum.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel