Spania, vizitată de peste 10 milioane de turiști străini în august. Încasări record

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Spania, vizitată de peste 10 milioane de turiști străini în august. Încasări record
Spania, vizitată de peste 10 milioane de turiști străini în august. Încasări record

Turiștii străini care au vizitat Spania în luna august au cheltuit, în medie, 173 de euro de persoană pe zi. Potrivit informațiilor, sunt încasări record, în contextul în care peste 10 milioane de turiști au vizitat Spania în august.

Spania a primit peste 10 milioane de turişti străini în luna august, cu 13,9% mai mult decât în ​​aceeaşi perioadă a anului trecut. În ciuda redresării, numărul de vizitatori încă nu-l atinge pe cel înregistrat înainte de pandemie, deși cheltuielile turiștilor compensează diferența.

Potrivit datelor publicate, marți, 3 octombrie, de Institutul Național de Statistică (INE), turiștii care au vizitat Spania în august au cheltuit în medie 173 de euro pe zi de persoană.

Numărul total de turiști străini care au ales Spania ca destinație, în luna august, a ajuns la 10,08 milioane de persoane, depășind astfel cele 8,8 milioane în aceeași lună a anului 2022.

Cifrele nu le-au atins pe cele dinainte de pandemia COVID, din moment ce în august 2019, volumul de turiști internaționali sosiți în Spania a fost aproape de 10,12 milioane. Cifra pentru luna august este, de asemenea, ușor sub cea înregistrată în iulie, când 10,31 milioane de persoane din afara granițelor spaniole au vizitat țara. 

Până în august, Spania a primit un total de 57,7 milioane de vizite internaționale, cu aproape 20% mai mult decât în ​​2022, scrie presa spaniolă.

„Închidem o vară extraordinară cu cifre care confirmă redresarea completă a sectorului”, a declarat ministrul Industriei, Comerțului și Turismului, Héctor Gómez. Este „principalul motor” al economiei spaniole, dar și „o industrie puternică care generează din ce în ce mai multe locuri de muncă și de calitate superioară”, în același timp care produce „bogăție care pătrunde atât societatea, cât și teritoriile”.

 

Creșterea cheltuielilor

 

Cei aproape 10,1 milioane de turiști internaționali care au vizitat Spania în august a anului au lăsat o cheltuială totală de 13.529 de milioane de euro, cu 19,9% mai mult decât în ​​2022. Mai exact, cheltuiala medie de persoană a crescut cu 5,3%, până la 1.343 de euro de persoană, a doua cea mai mare cifră din serie, depășită doar de cea din iulie, când fiecare turist străin a cheltuit în medie 1.367 de euro în Spania.

După țara de origine, 2,02 milioane de vizitatori au venit din Regatul Unit. Au urmat turiștii din Franța și Germania, care au contribuit cu 1,9 și, respectiv, 1,2 milioane de euro.

Comunitățile spaniole care au primit cei mai mulți turiști au fost Insulele Baleare, Catalonia și Andaluzia, care au concentrat 23,3%, 21,1% și, respectiv, 14,3% dintre vizitatori. Arhipelagul mediteranean a fost regiunea preferată de britanici și germani, în timp ce britanicii și francezii au predominat și în celelalte două destinații.

 

----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel