Un Român din Spania vindea în România rable, încropite din dezmembrări în atelierul său ilegal, pe post de mașini noi

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un mecanic român a fost reținut în Spania, după o descindere a polițiștilor. El deținea un atelier mecanic ilegal, unde „repara“, cu piese din dezmembrări, mașini pe care apoi le vindea în România. 

Polițiștii spanioli au descins, ieri, la atelierul mecanic al unui român, în orașul spaniol Épila (Zaragoza). Românul își pusese pe picioare o adevărată afacere, cu ramificații până în România. El deținea un atelier ilegal de reparare și vânzare a vehiculelor.

Ancheta a început la sfârșitul lunii noiembrie, în urma mai multor plângeri din partea asociațiilor de ateliere care au avertizat Garda Civilă despre existența unui atelier ilegal, care se ocupă cu achiziționarea și vânzarea de vehicule. Investigațiile au constatat că, într-adevăr, exista o afacere „pirat” de cumpărare, reparare și revânzare a vehiculelor, care nu îndeplinea cerințele legale cerute pentru acea activitate.

Proprietarul afacerii, un cetățean român, făcea bani din păcălirea clienților, de cele mai multe ori rablele ajungând în România. Românul obișnuia să cumpere mașini second-hand pe care le „repara“ din piese provenite de la mai multe autoturisme, pe care apoi le „vindea persoanelor fizice fără nicio garanție legală”, după cum se indică într-un comunicat al Gărzii Civile Spaniole.

Mai mult, el efectua și alte reparații, fără a avea vreo autorizație în acest sens. Operațiunea a culminat săptămâna aceasta, cu o descindere a agenților în atelierul condus de inculpat. Aici au identificat un număr de 16 vehicule în diferite faze de reparație, numeroase caroserii, anvelope și instrumente pentru desfășurarea activității de reparații auto, precum și materiale de unică folosință, materiale foarte poluante și resturi.

Împotriva proprietarului au fost depuse 23 de reclamații administrative, potrivit unor surse din Benemérita.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel