Spania. Un ROMÂN s-a vindecat de Covid19, după 40 de zile de COMĂ. Medicii zic că a fost o „minune“

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
denis-cirpaci
denis-cirpaci

Denis, un tânăr român rezident în Navarra, a fost diagnosticat cu Covid19 şi a stat internat 60 de zile, din care 40 de zile în comă, la Cinica San Miguel.

Denis Cirpaci, un tânăr de origine română, locuiește în Navarra de douăzeci de ani și conduce mai multe firme auto. Pe 20 martie a ajuns la clinica San Miguel din Pamplona, ​​după ce a avut febră de 39 de grade timp de aproximativ patru sau cinci zile”. "Coronavirusul m-a lovit foarte tare", recunoaște el.

A fost internat, iar pe 23 martie, starea lui s-a agravat și a intrat comă. În cele două luni de spitalizare, 40 de zile a fost în comă, timp în care soţia sa, Heidi Drăgan, nu a putut fi lângă el. "Situațiile excepționale necesită măsuri excepționale", povesteşte Txuma Urtasun, șeful Serviciului de Terapie Intensivă de la Clinica San Miguel.  Lângă pat, Denis avea o poză cu copiii săi". „Când am văzut acea fotografie, am știut că trebuie să-l salvăm", mai spune șeful Serviciului de Terapie Intensivă de la Clinica San Miguel.

A împlinit 29 de ani pe patul de spital

 

Denis a împlinit 29 de ani pe 20 aprilie, când era încă în spital. Cu o zi înainte, s-a simţit mai bine şi soţia sa Heidi a decis să-i facă un tort. „M-am gândit să-l văd, dar medicii mi-au spus că starea lui s-a înrăutățit, şi că nu-l pot vedea“. În acele zile de recidivă, medicii i-au spus că „tot ce a rămas a fost să ne rugăm, pentru că ei au făcut tot ce se poate”, își amintește soția lui Denis, care mulțumește echipei medicale „și mai ales lui Dumnezeu”.

Sprijinul nu a venit doar din partea familiei și a personalului medical. Prietenii care locuiesc în alte țări precum Italia, Franța sau Belgia s-au rugat pentru Denis. „Au făcut apeluri video în direct și s-au rugat pentru el din alte părți ale lumii", mai spune Heidi. Atât Denis, cât și Heidi erau catolici la sosirea în Spania, iar acum aparțin Bisericii Evanghelice, scrie diariodenavarra.es.

Familia îşi exprimă recunoștință echipei medicale, iar Heidi spune că toţi au fost profesioniști. La rândul lui, şi Denis mulțumește echipei medicale de la Clinica San Miguel.  „Au fost ca o familie pentru mine”, dezvăluie Denis.

[citeste si]

1. Clinica Sa (clinica_san_miguel.JPG)

 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel