Spania. Trei români au ucis în bătaie un bijutier. Poliția despre caz: „Totul a fost premeditat”

Georgiana Dragomir |
Data publicării:
Trei români au ucis un bijutier din Spania
Trei români au ucis un bijutier din Spania

Au apărut noi detalii în cazul crimei care a înfiorat Spania.  Trei români sunt acuzați de uciderea  bijutierului Francisco Cintado , chiar în plină stradă. Procedura de trimitere în judecată a fost finalizată în cursul zilei de ieri, 6 octombrie.

Anchetatorii din Spania sunt bucuroși că au reușit să-i trimită în judecată pe cei trei români acuzați de uciderea unui bijutier. Ei spun că totul a fost posibil datorită simțului civic al unei persoane, relatează ziarulromanesc.es

Totul a fost premeditat, explică procurorii spanioli. Inițial, românii au dorit să-l jefuiască pe Fracisco. L-au lăsat fără suflare în fața magazinului său.

Practic, l-au ucis în bătaie, informează sursa precizată. Anchetatorii spun că au reușit să-i prindă rapid pe criminali, deoarece un cetățean a sesizat agitația românilor. Astfel, au fost alertați. Cercetările au mers, însă, destul de greu, deoarece acuzațiile nu se pot formula doar pe baza declarațiilor de martor.

Ulterior, polițiștii au găsit imagini pe camerele de supravehere care au confirmat atacul din 2018

Trei români au ucis un bijutier. Poliția spaniolă spune cum i-a prins

 

Crima înfiorătoare a avut loc în urmă cu trei ani, însă, abia acum au fost finalizate procedurile pentru judecarea celor trei români. Ei vor fi pedepsiți conform Codului Penal spaniol. Riscă până la 25 de ani de închisoare.

 

„Acesta a fost găsit de polițiști la domiciliul părinților, ascuns într-o încăpere special amenajată, în care se pătrundea printr-o firidă, disimulată cu ajutorul unui perete fals. Persoana în cauză a fost prezentată Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați”, anunțau reprezentanții IPJ Galați, imediat după capturarea suspectului. Airinei a fost dus în fața Curții de Apel Galați, care a emis pe numele său mandat de arestare provizorie, necesar efectuării formalităților de extrădare în Spania, pentru a fi judecat și condamnat”, au transmis polițiștii, citați de sursa precizată.

Deși urmărirea penală este secretă în cele mai multe cazuri de agresiuni, omor, polițiștii din Spania spun că este necesară colaborarea cu cetățenii.

„Am rămas cu importanța fundamentală a colaborării între cetățeni. Este un lucru de care sunt mândru de când am intrat în Garda Civilă. Întotdeauna există cineva care are o inimă bună și vrea să ajute. Altcineva nu ar fi făcut nimic în acea zi și acest om a sunat. Informațiile pe care ni le-a dat au fost decisive și i-am spus acest lucru la momentul respectiv”, a declarat ofițerul de brigadă al Gărzii Civile care a condus ancheta, potrivit ziarulromanesc.es

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel