Spania: Trei români au încercat să răpească o minoră ca să-o mărite cu o rudă. Fata a reușit să fugă și să ceară ajutor

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Spania. Trei români au încercat să răpească o minoră ca să-o mărite cu o rudă. Fata a reușit să fugă și să ceară ajutor.  Sursa foto: freepik.com
Spania. Trei români au încercat să răpească o minoră ca să-o mărite cu o rudă. Fata a reușit să fugă și să ceară ajutor. Sursa foto: freepik.com

Garda Civilă din Spania a arestat trei români, care au încercat să răpească o minoră în Vilalba. Adolescenta a reușit să scape după ce a fost urcată într-o dubă.

Trei membri ai unui clan din mahala Rábade au fost arestaţi, duminica trecută, 3 septembrie 2023, după ce au încercat să răpească o tânără care avea doar 15 ani. Scena a avut loc în centul  orașului Vilalba, în timpul sărbătoririi festivităților San Ramón.

Minora a fost agresată de doi bărbați și o femeie, de 34, 35 și, respectiv, 60 de ani, care au urcat-o cu forța într-o dubă. Adolescenta a reușit să deschidă ușa și să fugă.  

La scut timp, Garda Civilă i-a arestat pe răpitori. Anchetatorii cred că presupusa detenție ilegală are legătură cu un conflict între familii de origine română, una dintre ele cu domiciliul în Vilalba și alta în mahala Rábade. Cauza tentativei de răpire ar putea fi legată de o căsătorie forțată dintre tânăra, membră a familiei Vilalbesa, și un bărbat din orașul Rábade.

 

Victima a fost băgată cu forța într-o dubă

 

Luați la întrebări de ofițerii de la Garda Civilă, cei trei români nu au dorit să dea multe detalii despre ceea ce s-a întâmplat duminica aceasta, așa că investigațiile oamenilor legii  continuă, relatează lavozdegalicia.es.

Potrivit declarației victimei, aceasta se plimba în apropierea târgului din Vilalba, „când doi bărbați și o femeie au introdus-o cu forța într-o dubă”. Câteva clipe mai târziu, adolescenta a reușit să scape de răpitorii săi și, profitând de o greșeală, a deschis ușa dubei și a fugit de la fața locului. 

Și-a anunțat imediat rudele. Tatăl  fetei a fost cel care raportat evenimentele ofițerilor de la Garda Civilă. Nu a durat mult până când agenții i-u localizat și arestat pe presupușii răpitori. 

Duminică, Vilalba a fost în ultima zi a sărbătorilor San Ramón, zi de târg. Străzile centrului erau aglomerate, iar mulțimea ar fi putut servi drept camuflaj pentru a realiza răpirea. 

Cei doi bărbați și femeia au fost aduși în fața judecătorul de la Vilalba, care a decis să-i elibereze cu acuzaţii. Aceștia sunt cercetați pentru infracțiune de răpire. Mahala Rábade a fost implicată în mai multe intervenții ale Gărzii Civile în ultimii ani, mai ales din cauza incidentelor legate de violență sau trafic de droguri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel