Spania testează în premieră pe oameni un vaccin anti-Covid

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Autorităţile spaniole au aprobat prima testare clinică pe 190 de voluntari a unui vaccin aflat în faza 2 de studiu. Cercetarea vaccinului Ad26.COV2-S este realizată de compania Janssen, care aparţine Johnson & Jonhson.

Guvernul spaniol a permis studierea unui vaccin anti-Covid, care se află în faza 2 de testare.

Medicii vor aplica Ad26.COV2-S pe 590 de persoane, care vor participa voluntar la studiu, în Spania, Germania şi Belgia.

Potrivit testelor efectuate până acum, Ad26.COV2-S generează anticorpi, care protejează aproape în totalitate plămânii în cazul expunerii la Sars-Cov-2.

Agenţia spaniolă a Medicamentelor şi Produselor Sanitare (AEMPS) a aprobat ca testările să se facă pe 190 de subiecţi sănătoşi la două spitale din Madrid şi unul din oraşul Santander. Vor fi constituite două grupuri de voluntari în Spania, în funcţie de vârstă: 18 - 55 ani şi peste 65 de ani.

 

Illa a asigurat că vaccinul respectă criteriile de securitate

 

Ministrul spaniol al Sănătăţii, Salvador Illa, a asigurat că vaccinul respectă criteriile de securitate, necesare pentru administrarea acestuia persoanelor, iar probele vor ajuta la stabilirea dozelor şi timpul necesar între acestea.

Spania a anunţat săptămâna aceasta că va participa la comanda colectivă făcută de Comisia Europeană pentru vaccinul anti-Covid de la Astra Zeneca.

Autorităţile spaniole aşteaptă cel puţin 10 milioane de doze din vaccinul dezvoltat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Oxford, iar primele doze ar trebui să fie disponibile la începutul lunii decembrie, relatează Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel