Spania. Românul care a jefuit, acum patru ani, un magazin de bijuterii, vrea în libertate

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Tribunalul Navarra l-a condmnat la doi ani și trei luni de închisoare pe un bărbat, autor al unui furt dint-un magazin de bijuterii din centrul oraşului spaniol Pamplona. Proprietarii magazinului au declarat că valoarea obiectelor furate era de aproximativ 300.000 de euro.

 

Pârâtul a fost condamnat, inițial, de Curtea Penală numărul 3 din Pamplona. Ulterior a făcut apel, însă Camera  şi-a menţinut decizia. 

Evenimentele au avut loc pe 16 iulie 2015, în jurul orei 3.23 dimineața, iar acuzatul, împreună cu doi complici, s-a deplasat la magazinul de bujuterii cu un autovehicul BMW 535, care avea plăcuțe de înmatriculare care fuseseră anterior furate. De altfel şi automobilul fusese furat din Madrid, transmite noticiasdenavarra.com.

Cei trei bărbaţi s-au deplasat la bijuteria de pe strada Tudela din capitala Navarranului, unde au forțat oblonul și au spart geamul blindat al ușii cu un ciocan. Cei trei hoţi au sustras mai multe ceasuri și bijuterii. După ce patrulă a Poliției Naționale a ajuns la faţa locului, cei trei bărbaţi au fugit din vehicul. Vehiculul a fost găsit a doua zi, iar în interior poliţiştii au putut aduna mai multe dovezi ale jafului, printre care mănuşi, o lanternă, clapete, o șurubelniță și sticlă spartă. 

Românul candamnat a susţinut că nu se afla în oraşul Pamplona în acea zi. Mai mult a spus că ADN-ul său, care apare în interiorul mașinii, se datorează faptului că a circulat  cu acesta, cunoscând bine proprietarului. Însă, dovezile au contat mult în faţa instanţei. Profilul ADN al inculpatului se afla deja în bazele poliției pentru un eveniment similar în Vélez-Málaga.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel