Spania. Românul care a bătut un bărbat la care avea o datorie, cercetat pentru omucidere: „O să te sugrum pentru că ai mulți bani"

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: captură niusdiario.es
Sursa foto: captură niusdiario.es

Bărbatul agresat, săptămâna trecută, la Nules a murit, iar cazul a devenit unul de omucidere. Presupusul autor, de naționalitate română, a fost arestat preventiv fără cauțiune pentru o infracțiune de lovire sau alte violențe, deși situația sa juridică a luat o întorsătură, odată cu moartea victimei pe care a lovit-o.

Bărbatul, în vârstă de 73 de ani, care a fost victima unei agresiuni, săptămâna trecută, în fața Bar Mercat din Nules, a murit astăzi la Spitalul General din Castelló, unde se afla în stare critică din ziua incidentului. Agresorul său, un cetățean român, care a fost arestat preventiv, joia trecută, pentru lovire și alte violențe, va fi acuzat acum de crimă. Agresiunea a avut loc în fața unui bar, lângă Piața Municipală.

Totul indica faptul că mai devreme sau mai târziu avea să se producă acest deznodământ fatal, întrucât din prima clipă s-a cunoscut gravitatea situației sale clinice, consecință a faptului că s-a lovit la cap când a căzut la pământ, după ce a primit un pumn în față, potrivit familiei victimei.

Evenimentele au avut loc în după-amiaza zilei de marți, 25 ianuarie. Potrivit versiunii oferite de familia defunctului, acesta avea mașina parcată în acea zonă, deoarece mergea regulat la unul dintre barurile din apropierea pieței, fiind prieten cu proprietarul acestuia. Când a trecut prin fața locului unde a avut loc agresiunea pentru a merge la mașină, s-a întâlnit cu agresorul, care la un moment dat a comentat ceva de genul "o să te sugrum pentru că ai mulți bani", la care acesta a răspuns, potrivit rudelor victimei, că "îi am pentru că muncesc, fiecare primește ce merită".

 

Românul din Spania, care a bătut un bărbat la care avea o datorie, cercetat pentru omucidere

 

Apoi, ar fi început o ceartă verbală, iar agresorul nu s-a mai putut controla, i-a dat "un pumn puternic în partea laterală a feței care l-a făcut să cadă", potrivit martorilor. Lovitura i-a provocat un traumatism cranio-encefalic sever, care l-a făcut să-și piardă cunoștința, pe care nu și-a mai recăpătat-o niciodată.

Potrivit unor surse din poliție, conștient de gravitatea celor întâmplate, agresorul, de naționalitate română, a părăsit locul faptei. Când a sosit patrula de poliție locală, acesta nu mai era acolo.  A fost dificil să fie identificat, deoarece martorii au fost reticenți în a da informații, deși, în cele din urmă, au reușit să afle cine a făcut acest lucru. La solicitarea poliției locale, ofițerii de la Garda Civilă au sosit la fața locului și au preluat ancheta.

Joi, el a fost arestat preventiv, fără cauțiune, pentru o infracțiune de vătămare corporală, deși după moartea victimei va fi transformată în omor.

„O să te sugrum pentru că ai mulți bani"

 

Agresorul a dispărut pentru autorități de marți până joi, când a fost arestat de Garda Civilă și pus la dispoziția Tribunalului de Primă Instanță și Instrucție numărul 2 din Nules. Magistratul a dispus în aceeași zi încarcerarea sa provizorie, fără cauțiune, pentru o infracțiune de vătămare corporală, deși în acea primă ordonanță se precizase deja că "fără a aduce atingere calificării ulterioare", așa cum s-a confirmat acum, întrucât după moartea victimei, cazul va fi judecat prin omor.

Rudele defunctului au declarat pentru El Mediterráneo că vor insista ca acuzația să nu se limiteze la omor involuntar, deoarece consideră că intenția sa de a face rău este evidentă și, potrivit lor, violența reacției sale și consecințele acesteia ar dovedi acest lucru, deși ancheta Guardia Civil, în curs de desfășurare, va fi cea care va determina presupusa infracțiune de care va fi acuzat în cele din urmă și pentru care va fi judecat.

Surse din cadrul anchetei au explicat că la originea confruntării dintre victimă și agresor s-ar putea afla o datorie pe care românul  o avea la victima sa. De fapt, membrii familiei defunctului au explicat, săptămâna trecută, că victima i-a lăsat bani "într-un moment de nevoie" și, potrivit acestora, nu a vrut să îi returneze.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel