Spania. Escrocherie în numele unui fals ONG. Româncă reținută de poliție cu ajutorul unei persoane surdo-mute

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Poliția Locală din Poio a identificat  în Centrul Istoric Combarro o româncă ce aborda turiștii, cerându-le bani pentru persoanele cu deficiențe de auz. Excrocheria a fost dejucată chiar de o persoană surdo-mută, care a remarcat că femeia nu folosește corect limbajul semnelor.

Poliția Locală din Poio a identificat, duminică, în Centrul Istoric Combarro, o persoană de naționalitate română care se dădea drept reprezentat al unui ONG, cerând contribuții bănești pentru ajutorarea persoanelor cu deficiențe de auz. Românca este cercetată în prezent pentru o presupusă infracțiune înșelătorie în formă continuată. 

potrivit polițiștilor, femeia cerea bani pentru un presupus ONG în beneficiul persoanelor surdo-mute.  Încă de acum o lună, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că în Centrul Istoric Combarro este o femeie care abordează turiștii, solicitându-le sprijin financiar pentru persoane cu diabilități, cerându-le acestora și date de identificare și semnături într-un bordoerou cu antet fals, lucru care făcea ca înșelătoria să fie mai credibilă.

Abia în urmă cu două săptămâni oamenii legii au reușit să o identifice pe făptașă. Chiar o persoană cu deficiențe de auz le-a venit în ajutor polițiștilor din Poio, această observând=o pe femeia care făcea semne, dar care nu  făceau însă parte din limbajul surdo-muților. 

După ce femeia a fost identificată, asupra sa au fost găsite mai multe sume de bani ce ar fi provenit din activitatea de presupusă înșelătorie, femeia fiind prezentată instanței cu propunere de arestare preventivă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel