Spania: Româncă, răpită și sechestrată timp de un an de "iubitul" cunoscut pe internet. Mama o căuta disperată în toată Europa

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Poliția spaniolă a descins în forță la mai multe adrese din Madrid, după ce mama unei românce a alertat autoritățile și a reclamat că fiica sa de 19 ani este ținută cu forța departe de țară și nu mai știe nimic despre ea.  

Ancheta a început în Spania în după-amiaza zilei de 6 ianuarie, când Poliția Națională iberică a primit un apel de la Ambasada României, prin care polițiștii au fost alertați de o posibilă situație de maltratare și lipsire de libertate. Plângerea a fost depusă de mama victimei la 31 decembrie în România după ce fata a reușit să o apeleze și să-i spună că este ținută cu forța într-o casă din Madrid. 

Oamenii legii au găsit-o pe fată bătută și ascunsă într-o bucătărie. Din cele relatate de autorități, fata era ținută prizonieră în apartamentul iubitului acesteia și nu i se permitea să aibă telefon mobil și să părăsescă domiciliul. Mai mult decât atât, bărbatul i-a luat și toate documentele de identitate. Alături de cei doi, în casă se mai aflau două rude ale băiatului care aveau grijă ca fata să nu cumva să fugă de acasă în lipsa iubitului. 

Fata de doar 19 ani a povestit că a ajuns în Spania la începutul anului 2019, după ce a început o relație prin rețelele de socializare cu un compatriot care locuia în Madrid. La scurt timp, aceasta a început să fie bătută și bărbatul a împiedicat-o să revină în România. Mai mult decât atât, i-a limitat orice posibilitate de a mai comunica cu rudele din țară. 

După eliberare, femeia a fost transferată pentru a fi asistată de personal medical specializat și pentru a primi protecție pentru că nu avea nici un mijlloc de a se descurca în Spania.

Cele trei persoane au fost arestate și își așteaptă acum procesul. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel