Spania. Româncă de 26 de ani, SECHESTRATĂ și ÎNJUNGHIATĂ, salvată din casa terorii de polițiști

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Polițiștii din Monzon au colaborat cu polițiștii din România pentru a eliberar o româncă de 26 de ani sechestrată de un bărbat în Spania. Femeia fusese înjunghiată și violată.

Garda civilă din Spania a reușit să găsească și să salveze o româncă de 26 de ani, care se afla sechestrată într-o casă din Monzón, în cadrul unei operații rezultate din colaborarea poliției internaționale. Polițiștii au deja un suspect reținut pentru presupuse infracțiuni de reținere ilegală a unei persoane împotriva voinței ei, vătămare corporală, maltratare și trafic de droguri.

Victima a luat deja legătura cu familia ei din România, care făcuse deja sesizări către Poliția Română și aceasta, la rândul său, a alertat Garda Civilă din Spania. Anchetatorii au intrat pe fir și au identificat-o pe victimă în casa respectivă, de unde au salvat-o pe tânără în urma unor percheziții de amploare.

Femeia  era întinsă pe podea, pe o saltea, legată și prezenta mai multe răni pe antebrațe. Potrivit polițiștilor, rănile de pe corpul femeii au fost provocate cu un cuțit, aceasta fiind supusă și agresiunilor sexuale. Presupusul autor al faptelor, care a fost arestat ulterior de oamenii legii, se afla și el în clădire.

 

Droguri în casa agresorului

 

 

În timpul percheziției, oamenii legii au găsit și actele de identificare ale victimei, pe care presupusul agresor le ținea încuiate într-o anexă a casei. De asemenea, din casa agresorului au fost confiscate 18 grame de cocaină, un ambalaj de plastic cu 2 grame de marijuana și 80 de euro, precum și înregistrări contabile ale posibilelor tranzacții economice.

Deținutul în vârstă de 36 de ani din regiunea Monzón este acuzat de presupuse infracțiuni de reținere ilegală a unei persoane împotriva voinței ei, vătămare corporală, maltratare și trafic de droguri. Acesta a fost predat instanței cu propunere de arestare preventivă, fiind plasat sub control judiciar.

Acum polițiștii investighează dacă bărbatul se face vinovat și de infracțiunea de viol sau dacă între cei doi a existat o relație amoroasă anterioară. „Se cunoșteau“, spun surse apropiate anchetei, dar acum rămâne de stabilit dacă cei doi erau iubiți sau nu.  Aceleași surse precizează că femeia era reținută în casa bărbatului de mai multă vreme „în niciun caz de o zi“.

După cum a subliniat căpitanul Enrique Martín, șeful unității de Poliție Judiciară din Huesca, „eficiența” și „mai ales viteza”, sunt rezultate ale cooperării internaționale a poliției Spaniole cu Poliția Română, fapt ce a permis localizarea și eliberarea româncei În mai puțin de șase ore.

Așa cum a subliniat reprezentantul Gardei Civile, „operațiunea este rezultatul cooperării internaționale a poliției  Spaniole cu Poliția Română și de aceea a fost posibil să se efectueze în mai puțin de șase ore toate etapele relevante pentru localizarea și eliberarea femei”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel