Spania. Șofer român de TIR, închis după ce a fost filmat pe autostradă. Părinții unor fete de 10 și 14 ani cer daune morale

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un șofer român de TIR va sta 6 luni după gratii după ce a fost filmat conducând pe o autostradă în Spania. El se face vinovat de producerea unui accident, însă ar fi putut scăpa basma-curată, dacă familia din mașina pe care a avariat-o nu ar fi înregistrat totul.

Un șofer român de camion, în vârstă de 45 de ani,  rezident în Granada, a fost condamnat de Tribunalul Penal din Pamplona la șase luni de închisoare pentru conducere imprudentă. El a rămas un an fără permis de conducere după ce s-a dovedit că șoferul român a pus în pericol viața a patru oameni aflați într-un autoturism prin maniera lui imprudentă de a conduce.

Evenimentele s-au produs pe 31 martie 2019, când inculpatul conducea un camion cu semiremorcă pe drumul N-121-A, pe sensul către Behobia.  Atunci, un autoturism în care se aflau un bărbat iubita lui și cu cele două fetițe ale lor de 10 și 14 ani și care circula în fața sa, a fost grav accidentat de românul grăbit, provocând astfel coliziunea autoturismului din fața sa și punând în pericol viețile celor patru pasageri.  

Întrucât se apropiau de un tunel, iar limita de viteză impusă era de 80 de km/oră, șoferul autoturismului a încetinit, însă nu același lucru l-a făcut și tiristul român, producând astfel un accident care ar fi putut fi fatal. Întregul incident a fost surprins de camera de bord amplasată pe autoturismul avariat, astfel că polițiștii au putut analiza exact cum s-a produs evenimentul, stabilind cine este de vină, relatează diariovasco.es.

Șoferul român va trebui acum să îl despăgubească pe celălalt șofer cu 1.500 de euro cu titlul de daune morale, cele două fetițe din autoturism suferind traume în urma accidentului. În plus, șoferul român, care va sta și după gratii o jumătate de an, a rămas și de permis pentru 12 luni și are de plătit o amendă de 500 de euro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel