Spania. O româncă, înjunghiată mortal de soțul ei pentru că l-ar fi înșelat. Bărbatul a aruncat cadavrul la un container de gunoi

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Sfârșit tragic pentru un român din Spania: s-a stins din viață după ce a fost bătut și jefuit de un conațional în Mallorca
Sfârșit tragic pentru un român din Spania: s-a stins din viață după ce a fost bătut și jefuit de un conațional în Mallorca

Un fost militar marin olandez a fost acuzat că i-a tăiat gâtul partenerei sale, o româncă de 36 de ani. Luni, 21 martie 2022, la doi ani de la crimă, bărbatul a recunoscut în fața judecătorului că a ucis-o din gelozie, pentru că a văzut-o cu trei bărbați diferiți în aceeași noapte.

Acuzatul, a cărui apărare a invocat circumstanțe atenuante din cauza consumului de alcool și droguri, a declarat că partenera sa era pe moarte după ce a primit 16 lovituri de cuțit cu o armă albă cu dimensiuni cuprinse între 15 și 18 centimetri. Acesta a mărturisit că a stins lumina în toaleta din stațiunea turistică Moraira, Spania, unde după ce a ucis-o a început să regrete.

"Îmi pare rău, Alina, îmi pare rău", a mărturisit bărbatul că striga prin încăpere.

 

Criminalul și-a ucis soția din cauza unei crize de geloziei

 

Astfel, la Curtea Provincială din Alicante, criminalul a explicat cum a decurs după-amiaza zilei de 16 februarie, data la care și-a omorât soția. Cei doi au mers să bea alcool și să consume cocaină în diferite baruri din Moraira, Spania, în care soțul victimei a evidențiat că a văzut-o pe partenera sa cu trei bărbați diferiți, iar cu cel puțin doi dintre ei a văzut-o sărutându-se. Nervos, bărbatul a jignit-o pe soția sa. 

Din acest motiv, când au pornit în drum spre casă în plină ceartă, s-au oprit la firma imobiliară pe care o deține presupusul autor al faptelor și după ce a intrat în toaletă, bărbatul a luat un cuțit și a înjunghiat-o de 16 ori.

Inculpatul a subliniat că românca „a început să țipe și să râdă" în toaleta agenției imobiliare unde se aflau, când "ceva a explodat" în capul său și a luat cuțitul dintr-o altă cameră.

El a afirmat că, în timpul primei înjunghieri de cuțit, i-a reproșat soției sale că este "mereu cu bărbații nenorociți".

 

Inculpatul este conștient de faptele sale și a mărturisit singur crima

 

De asemenea, el este conștient că a comis "o crimă foarte, foarte gravă" și că "nu ar fi trebuit să o facă niciodată", întrucât "nu poate exista niciodată o scuză pentru a pune capăt vieții unei persoane".

Cu toate acestea, el a relatat că, după ce a ucis-o, a luat mașina și a plecat la Benidorm (Alicante), unde a continuat să consume droguri și să bea alcool. Abia o zi mai târziu s-a întors la locul crimei pentru „a face curățenie”. Acesta a înfășurat victima în câteva pături, a pus-o în portbagajul mașinii sale și a lăsat-o într-un container de gunoi din apropiere.

"Nu am vrut să mă confrunt cu realitatea", a explicat olandezul, care și-a recunoscut crima câteva zile mai târziu.

 

Bărbatul a fost arestat și va plăti despăgubiri în valoare de 112.000 de euro familiei

 

Acuzarea publică solicită pentru inculpat pedeapsa de 25 de ani de închisoare ca responsabil de o infracțiune de omor și, în plus, propune ca plata unei despăgubiri de 12.000 de euro să fie impusă mamei victimei și alte 100.000 de euro fiului său, în vârstă de mai puțin de 14 ani, pentru răspundere civilă.

La rândul său, apărarea solicită o pedeapsă de cinci ani și o zi de închisoare, cerând în același timp aplicarea circumstanțelor atenuante pentru alcool și droguri, prin consumul a cel puțin șapte pahare de alcool în acea noapte și ingerarea unui gram de cocaină.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel