Spania. Muncitor român, în greva foamei. Marian, strigăt disperat de ajutor: „Am fost contaminat cu azbest și m-au concediat“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Spania. Muncitor român, în greva foamei. Marian, strigăt disperat de ajutor: „Am fost contaminat cu azbest și m-au concediat“
Spania. Muncitor român, în greva foamei. Marian, strigăt disperat de ajutor: „Am fost contaminat cu azbest și m-au concediat“

Marian Severin, un român de 61 de ani, fost lucrător al unei companii subcontractante a centralei nucleare de la Almaraz denunță situația sa profesională și personală actuală. Românul a fost concediat după ce s-a contaminat cu azbest, iar compania l-a pus să plătească pentru cazare, care știa că îi este asigurată gratuit. 

„Am fost contaminat cu azbest și m-au concediat; sunt în greva foamei", spune muncitorul român care a intrat în grevei foamei., după ce a fost concediat.

Marian: „Am fost contaminat cu azbest și m-au concediat“

 

„Fața a început să mă mănânce, apoi am avut o tuse uscată, ochii îmi erau iritați, a trebuit să mă duc să iau apă pentru că parcă mă ardeam. Nu-mi dispărea și m-am dus la doctorul de la sediul companiei. Apoi m-am dus la clinica ambulatorie.

Ceea ce mi s-a întâmplat mie este că am intrat în contact cu praful de azbest și am fost contaminat. Dar cel mai rău lucru este că, atunci când compania mea a aflat, m-a concediat, susținând că nu am depășit perioada de probă din contract.

Am 61 de ani, cum să nu trec examenul cu toți anii în care am lucrat? Și nu numai atât: au încetat să mai plătească pentru pensiunea în care stau. Și m-au sunat de la recepție ca să-mi spună că trebuie să plătesc pentru asta“, este mărturia lui Marian Severin, de origine română și fost angajat al companiei Tamoin, una dintre firmele externe ale centralei nucleare de la Almaraz. El își deplânge situația profesională și personală, deoarece consideră că trăiește "o realitate foarte nedreaptă și dezumanizată".

Din acest motiv, el a decis să intre în greva foamei și, cu un banner pe care scrie că a fost contaminat cu azbest, se află de două zile în zona în care a lucrat pentru a încerca să își schimbe situația. 

Spania. Muncitor român, în greva foamei

 

Marian Severin pune la dispoziție un raport medical de la Punctul de Asistență Continuă (PAC) din Almaraz din 30 noiembrie, în care sunt consemnate simptomele raportate de el. Acesta precizează că motivul consultării este "expunerea la azbest (azbest) la locul de muncă". În acest raport se mai precizează că a fost protejat atât cu ochelari de protecție, cât și cu o mască FFP2 și că nu existau patologii urgente la acel moment.

Severin furnizează, de asemenea, un raport de inspecție din 2014 al Centralei Nucleare de la Almaraz în care se precizează că "materialele reziduale de izolare termică conțin în principal un amestec de vată de sticlă și materiale din azbest".

El Periodico Extremadura a contactat compania Tamoin, dar cei de la Resurse Umane au subliniat că "nu au de gând să facă declarații", deși au precizat că "tot ceea ce se spune în acest sens este 100% fals".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google NewsGet it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel