Spania. Începe judecata lui Daniel, românul care i-a luat viața fostei soții în fața copiilor lor. Procuratura cere ani grei de închisoare

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Luni, Curtea de Jurați din cadrul Curții Provinciale din Toledo va tranșa dosarul în care Dani D. M. este judecat ca presupus autor al unei infracțiuni de omor și omor calificat în contextul violenței de gen asupra fostei sale soții, Liliana M., în La Puebla de Almoradie. Procuratura provincială cere 25 de ani de închisoare pentru român.

Parchetul Provincial îl acuză pe Dani de o infracțiune de omor cu premeditare și omor calificat în contextul violenței de gen, cu circumstanța agravantă de rudenie mixtă și circumstanța agravantă de gen. Parchetul solicită 25 de ani de închisoare și privarea de autoritatea părintească asupra copiilor săi minori, precum și interdicția de a se apropia și de a comunica cu aceștia sau cu tutorii lor timp de 35 de ani. De asemenea, Parchetul îi cere să îi despăgubească pe copii cu câte 200.000 de euro.

Inculpatul și victima, ambii de origine română, s-au căsătorit în 1995 și au divorțat în 2011 de către o instanță din țara lor de origine. Cuplul avea doi copii: cel mai mare va împlini în curând 16 ani, iar cel mai mic va împlini 14 ani în decembrie. Deși divorțați, părinții locuiau cu ei în ziua incidentului în casa familiei de pe strada Viriato din La Puebla de Almoradiel din provincia Toledo din Spania. Mama lui Dani era și ea acolo.

Vezi mai multe: Spania. Liliana înjunghiată direct în inimă de soț, în fața copiilor: „Veniți, mi-am omorât soția“

În 21 ianuarie 2020, între orele 22:00 și 23:59, Dani și Liliana au început o ceartă în prezența fiicei lor, deoarece femeia dorea ca bărbatul să plece din casă cu mama lui. Apoi, potrivit acuzației acuzării, inculpatul a luat un cuțit de bucătărie și a înjunghiat-o pe victimă, care încercase să se protejeze, în spate. Apoi a continuat cu mai multe lovituri de cuțit în piept, antebraț, mâna dreaptă, mâna stângă și piciorul stâng.

Spania. Începe judecata lui Daniel, românul care i-a luat viața fostei soții în fața copiilor lor

 

Ca urmare, Liliana a murit între orele 22:00 și 23:59 din cauza șocului hipovolemic cauzat în principal de rana depistată în linia parasternală, care a afectat inima în toată grosimea ei, potrivit acuzării Parchetului provincial.

Ulterior, în jurul orei 00:30 a zilei de 22, inculpatul a sunat la serviciul de urgență 112 spunând că a înjunghiat victima în inimă. "Când 112 i-a oferit ajutor, acesta a spus, cu intenția de a-i prelungi agonia, că nu vrea ajutor, că trebuie să moară", se arată în rechizitoriu. Câteva minute mai târziu, în jurul orei unu, a sunat un vecin pentru a recunoaște că a ucis-o pe Liliana. "Pentru că se ducea cu negri și mauri, și îi dădea peste nas, s-a ocupat să se asigurase că e moartă", spune Parchetul Provincial despre cuvintele lui Dani către vecin.

Vezi și: Spania. Încă o tragedie pentru copiii Lilianei, românca înjunghiată de soț: Trebuie să locuiască la sora asasinului mamei lor

În dimineața zilei de 22, în jurul orei 10:30, Dani a fost arestat și se află în arest preventiv din 24 ianuarie 2020. După cum se arată în rechizitoriu, Dani a fost condamnat anterior la 9 luni de închisoare prin hotărâre definitivă la 9 aprilie 2019 de către Tribunalul Penal numărul 4 din Toledo pentru o infracțiune de amenințare în contextul violenței domestice. Sentința a fost suspendată în aceeași zi pentru o perioadă de doi ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel