Spania. Incendiu devastator la un depozit industrial: Doi oameni au murit în flăcări şi alţi 17 au fost răniţi. Pedro Sanchez: "Sunt profund întristat"

Andreea Cosma |
Data publicării:
Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă

Cel puţin două persoane au murit şi alte 17 au fost rănite într-un incendiu care a avut loc miercuri seara într-un depozit industrial unde locuiau migranţi în Spania, au anunţat joi autorităţile locale, informează AFP.

Incendiul a izbucnit în jurul orelor locale 21:00 (20:00 GMT) într-o zonă industrială dezafectată din oraşul catalan Badalona (nord-est), în suburbiile Barcelonei, unde locuiau între 100 şi 200 de migranţi în condiţii precare, potrivit autorităţilor municipale.

Pompierii au anunţat pe contul lor de Twitter că au găsit două trupuri neînsufleţite în interiorul depozitului în pericol de prăbuşire.

"Am localizat 60 de persoane, însă mulţi au ieşit pe ferestrele din spate şi au fugit. Sunt probabil circa o sută care au ieşit", a declarat miercuri seara primarul Badalonei, Xavier Garcia Albiol.

 

Doi oameni au murit



Imaginile difuzate de televiziunile locale sau pe reţelele sociale arată flăcări enorme ce ies din clădire şi mai multe persoane agăţate de ferestre, încercând să scape.

O responsabilă a autorităţii catalane pentru sănătate, Alba Verges, a anunţat că sunt 17 răniţi, dintre care doi în stare critică. Mai multe persoane au fost rănite după ce au sărit din clădire în încercarea de a se salva din incendiu.

"Sunt profund întristat pentru pierderea de vieţi omeneşti şi le mulţumesc serviciilor de urgenţă pentru munca lor ce a permis salvarea a zeci de oameni din flăcări", a scris şeful guvernului spaniol Pedro Sanchez pe contul său de Twitter, joi dimineaţa.

Douăzeci şi şase de echipe de pompieri se aflau încă la faţa locului joi dimineaţa pentru a ţine sub control incendiul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel