Spania. Guvernul socialist, tot mai aproape de alegeri ANTICIPATE

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Guvernul spaniol nu exclude posibilitatea organizării de alegeri legislative anticipate la sfârşitul lui mai. 

Guvernul socialist spaniol condus de Pedro Sanchez, care se confruntă cu dificultăţi în adoptarea bugetului său, nu exclude posibilitatea organizării de alegeri legislative anticipate la sfârşitul lui mai, contrar a ceea ce susţinea până acum, a anunţat luni ministrul transporturilor din acest guvern, informează AFP.

Întrebat cu privire la această eventualitate în timpul unei conferinţe de presă, Jose Luis Abalos, foarte apropiat de Pedro Sanchez şi membru important al Partidului Socialist, a răspuns: "Desigur, nu se poate exclude nimic". Însă "nu trebuie să ne aventurăm. Mai este încă mult timp până în mai", a nuanţat el.

Sosit la putere în iunie, în urma unei moţiuni de cenzură împotriva precedentului guvern conservator, executivul socialist al Spaniei îşi reitera până acum intenţia de a merge până la capătul legislaturii, în 2020.

Opoziţia de dreapta nu încetează să-i ceară lui Pedro Sanchez să convoace imediat alegeri, având în vedere fragilitatea socialiştilor, care nu au în parlament decât 84 de deputaţi din totalul de 350.

Guvernul se confruntă în special cu refuzul secesioniştilor catalani, al căror sprijin în camera deputaţilor este indispensabil lui Pedro Sanchez pentru a dispune de majoritate, de a-i susţine bugetul, ceea ce l-ar obliga să reînnoiască bugetul conservatorilor şi să guverneze prin decrete.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel