Spania. Grupare infracțională, din care făceau parte și români, destructurată. Hoții jefuiau doar tutungeriile

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Spania. Grupare infracțională, din care făceau parte și români, destructurată. Hoții jefuiau doar tutungeriile
Spania. Grupare infracțională, din care făceau parte și români, destructurată. Hoții jefuiau doar tutungeriile

Garda Civilă a dezmembrat o bandă, specializată în furturi din tutunuri, care opera din Salamanca, Almería și Madrid au fost destructurată. Infractorilor le sunt atribuite cel puțin șapte jafuri în provinciile Salamanca, Zamora și Cáceres. Din banda infracțională făceau parte români și spanioli.

 

Potrivit unor surse, în urma operațiunii Gărzii Civile au fost arestat, pe data de 1 iunie, șase persoane (patru bărbați și două femei). De asemenea au fost percheziționate cinci locuințe și a un depozit industrial, situate în provinciile Salamanca, Madrid, Almería și Badajoz.

Operațiune, numită „Armutanco”, care a început în decembrie anul trecut, în urma a două tâlhării în unitățile comerciale din Aldeaseca de la Armuña și Salamanca și furtul unui vehicul, a fost desfășurată de Poliția Judiciară  a Comandamentului Salamanca, relatează diariodealmeria.es.

În timpul anchetei, agenții au stabilit că presupușii autori ai jafurilor s-au constituit într-un grup infracțional, format din cetățeni de naționalitate spaniolă și română, stabiliți în provinciile Salamanca, Madrid și Almería.  De acolo, se deplasau în orice punct al teritoriului național spaniol, în scopul comiterii acțiunilor penale, în principal în unitățile dedicate vânzării tutunului.

Astfel, pe data de 1 iunie, simultan, în provinciile Salamanca, Madrid, Almería și Badajoz, gardienii civili au procedat la efectuarea a cinci percheziții la domiciliile infractorilor la și un depozit industrial. Au fost arestați cei șase membri ai grupării infracționale.  Deținuții au vârste de  19, 28, 31, 32, 36 și, respectiv, 39 de ani, sunt considerați presupuși autori a șapte jafuri, care au fost comise în provinciile Salamanca, Zamora și Cáceres. Cu aceste arestări, Comandamentul a încheiat prima fază a anchetei încadrate în cadrul operațiunii, care a fost dirijată judiciar de șeful instanței de examinare numărul 2 din Salamanca.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel