Spania. Grupare de traficanţi de arme, destructurată. Român cercetat şi în ţara natală, în spatele operaţiunii

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Garda Civilă a arestat şi audiat 15 persoane pentru infracțiuni de trafic de arme, deținerea de arme interzise, ​​depozitarea muniției, falsificarea documentelor publice, uzurparea funcțiilor și împotriva sănătății publice. Au fost găsite 36 de arme de foc, 9928 de cartușe metalice de diferite calibre, 20195 euro și o plantație de marijuana (161 plante) și a fost demontat un atelier clandestin pentru manipularea armelor aflat în provincia Alicante. S-a obținut cooperarea agențiilor de aplicare a legii din Statele Unite și România, fiind implicat şi un român cercetat pentru fapte asemănătoare în ţara natală, scrie h50.es.

Garda civilă, în cursul operațiunii „TRETA”, a făcut șaptesprezece (17) percheziţii și descinderi în provinciile Alicante, Guipúzcoa, Madrid, Ciudad Real, Barcelona, ​​Granada, Zaragoza și Murcia. 

Nouă persoane au fost arestate și alte șase au fost cercetate pentru presupusele infracțiuni de trafic de arme, deținerea de arme interzise, ​​depozitarea muniției, falsificarea documentelor publice, uzurparea funcțiilor și împotriva sănătății publice.

 

Un român implicat

 

În timpul anchetei, Garda Civilă a constatat că o persoană de naționalitate română, cu reședința în provincia Alicante, ar putea fi traficant cu arme, pe care le-a achiziționat în străinătate și ulterior le-a vândut în Spania pe internet și a criptat aplicații de mesagerie instantanee, o activitate criminală de care se ocupă de câțiva ani, fiind cercetat pentru evenimente similare în țara sa.

Acțiunea poliției a făcut posibilă demontarea unei structuri criminale organizate care a introdus în Spania arme demontate, ușor convertibile, în arme de foc reale, achiziționate în țările est-europene, pentru a le manipula ulterior într-un atelier clandestin situat în provincia Alicante, unde le-au modificat pentru a trage muniții cu proiectile, fiind distribuite în final cumpărătorilor pe întreg teritoriul național.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel