Spania. Dreptate pentru Valentina, românca violată cu o bară de fier, bătută și apoi sufocată cu un sac de propriul soț

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
valentina_chiriac_ucisa_spania_sot
valentina_chiriac_ucisa_spania_sot

Juriu popular al Curții de la Madrid a emis verdictul  prin care David José Arellano este declarat vinovat de moartea soţiei sale, românca Valentna Chiriac, pe care a violat-o şi sufocat-o în mai 2017 la casa lor din Collado Villalba.

 

 

Reprezentantul procurorului a solicitat pedeapsa cu închisoarea, precum și decăderea bărbatului din drepturi părinteşti. Mai mult, inculpatul trebuie să-și despăgubească fiica cu suma de 150.000 de euro. Acuzația a cerut o pedeapsă de 25 de ani de închisoare pentru crima comisă, în timp ce familia Valentinei solicită 25 de ani de închisoare pentru crimă și 12 ani pentru viol.

Apărarea însă a solicitat achitarea clientului său, care și-a menținut nevinovăţia. El a declarat că în dimineața zilei de 26 mai și-a părăsit casa devreme pentru a merge cu o motocicletă la niște prieteni, așa cum făcea în fiecare sâmbătă. Când a ajuns  acasă, a găsit trupul neînsuflețit al soției sale, iar casa era jefuită. Bărbatul a sunat la 112 şi a anunţat că și-a găsit soția moartă”. Cu toate acestea, polițiștii au găsit caseta cu imaginile crimei, iar capul femeie era o pungă cu care inculpatul mergea frecvent la cumpărături. 

Citeste si: Spania. Valentina a avut parte de o moarte violentă: violată și lăsată să se sufoce cu o pungă pe cap. Soțul nu recunoaște crima

Procurorii spun că David a avut o relație cu victima, românca Valentina Chiriac, din 2011. În anul 2014 s-au căsătorit şi au o fiică comună. Tragedia a avut loc pe 26 mai 2017, când inculpatul a mers cu soția sa la o cină cu prietenii. La două dimineața, s-au întors acasă, iar inculpatul a violat-o cu o bară de fier. În timpul agresiunii sexuale, femeia a fost lovită în cap de cel puțin trei ori, determinând-o să rămână semi-conștientă și să nu se poată apăra, scrie madridiario.es.

„Profitând de faptul că era semi-conștienta, bărbatul i-a legat mâinile și picioarele soţiei cu bandă adezivă, iar pe cap i-a pus o pungă de plastic pe care a legat-o, cu aceeași bandă adezivă, la gât, provocându-i sufocarea", susţin procurorii.  Victima s-a sufocat, iar bărbatul a fost arestat pe 28 mai 2017.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel