Spania. Două fetițe românce se zbat între viață și moarte

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Două fetițe românce luptă pentru viața lor pe un pat de spital. Româncele au ajuns într-un lac, în timpul unei petreceri. Părinții care se aflau la doar câțiva metri nu au intervenit pentru nu au știut ce se întâmplă. 

Cele două fete au 10 și 11 ani. Una dintre ele își sărbătorea ziua de ziua naștere pe malul laculu Trasona din Spania. La un moment dat, sărbătorita s-a apropiat prea mult de mal și a căzut în apă. În clipa următoare, prietena ei a sărit să o ajute, dar și ea a căzut în apă. 

Chiar dacă părinții se aflau la doar 50 de metri distanță de fete, nu au intervenit. Aceștia spun că nu au văzut ce se întâmplă din cauza unui mic zid de beton care le bloca vederea față de locul în care erau fetele, potrivit lavozdeasturias.es.

 Fetele au fost observate de un canotist care se afla pe lac. Nu a stat pe gânduri și a sărit imediat să le ajute. Salvatorul povestește și momentul terifiant în care a ajuns la fete. 

"Am văzut două obiecte plutind în apă și am crezut că sunt corturi, dar părea ciudat. Când m-am apropiat, am văzut că erau două fetițe. Erau cu fețele în jos, pluteau și nu mai mișcau deloc", a declarat bărbatul.

Le-a adus imediat la mal și le-a acordat primul ajutor. 

Medicii sosiți la fața locului au reușit să stabilizeze româncele, iar acestea au fost transportate la spital. Se află internate la Spitalul Universitar din Asturias pe secția de terapie intensivă. Alături le stau părinții care nu s-au mai dezlipit de ele din momentul tragediei. 

Medicii sunt însă septici în ceea ce privește prognosticul, potrivit elcaso.elnacional.cat. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel