SPANIA. Cum făcea un român rost de bani cu „BUCLA LIBANEZĂ“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român de 42 de ani reușea să facă bani în Spania prin intermediul unui dispozitiv numit bucla libaneză. Ultima sa victimă a fost însă un polițist care și-a dat seama de înșelătorie, astfel că bărbatul a fost arestat.

Un român de 42 de ani din Spania a fost arestat de Garda Civilă pentru furturi din bancomate. Potrivit autorităților spaniole, românul avea o metodă inedită de a sustrage banii victimelor sale direct din bancomat.

El folosea un dispozitiv numit „Bucla libaneză“, care bloca efectiv banii pe care victimele sale încercau să îi scoată din bancomat. După ce făceau operațiunea, văzând că bancomatul nu returnează suma solicitată și punând totul pe seama vreunei erori, oamenii se îndepărtau de bancomat, moment în care românul venea și lua banii opriți în aparat în această „buclă libaneză“.

Planul său a funcționat până ieri după amiază când, un polițist din Garda Civilă, care tocmai încheiase tura de serviciu, a încercat să scoată bani dintr-un bancomat din în El Burgo de Osma. În mod surprinzător, banii nu au ieșit și, cu suspiciunea că dispozitivul ar putea fi manipulat și nu a fost o simplă eroare, polițistul s-a îndepărtat și a stat deoparte, analizând ce se întâmplă.

La scurt timp după aceea, de bancomat s-a aprpiat o altă persoană, un bărbat de vârstă mijlocie, care a început să manipuleze dispozitivul pentru a fura banii „blocați”. Polițistul s-a grăbit să îl prindă, însă românul a încercat să fugă. Într-un final a fost prins până la sosirea patrulei de comandă care l-a condus în arest.

Românul reținut locuia în El Burgo de Osma de câteva zile, el având dublă naționalitate, română și ecuadoriană. Acum trebuie să răspundă pentru o presupusă infracțiune de furt calificat prin așa-numita metodă „bucla libaneză“. Această buclă constă dintr-o placă metalică care, plasată într-un anumit fel în fereastra de ieșire a banilor din bancomat, împiedică ieșirea bancnotelor până când autorul o manipulează din nou, relatează desdeSoria.es.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel