Spania. COMEMORARE după atentatele de la Madrid. Au fost şi ROMÂNI printre victime

Andreea Cosma |
Data publicării:
Atac sângeros în Somalia. Cel puțin opt persoane au murit
Atac sângeros în Somalia. Cel puțin opt persoane au murit

Spania comemorează 15 ani de la atentatele teroriste din Madrid 193 de oameni au murit, printre care şi 16 cetăţeni români. Alte 2.000 de persoane au fost rănite.

Instituţiile naţionale, regionale şi locale s-au unit pentru a aduce un omagiu victimelor. Au avut loc depuneri de coroane de flori, inaugurarea unor plăci memoriale şi concerte în memoria celor care şi-au pierdut viaţa.

Au fost 192 de victime în 11 martie, iar cea cu numărul 193 este unul din poliţiştii care a intervenit în cartierul Leganes, unde apartamentul în care locuiau autorii atentatelor a sărit în aer, la trei săptămâni după atentate.

Cu ocazia comemorării a 15 ani de la atentate, cotidianul El País a publicat un interviu cu şeful specialiştilor genişti din Madrid de la acea vreme.

Acesta afirmă că executivul condus atunci de conservatorul José Maria Aznar a încercat să menţină ipoteza că organizaţia teroristă bască ETA a comis atentatele. Deşi specialiştii au comunicat autorităţilor politice încă din după-amiaza zilei de 11 martie 2004 că autorii pot fi terorişti jihadişti, Guvernul Aznar a transmis opiniei publice şi ambasadelor că autorii sunt terorişti basci.

Pe 14 martie, la doar câteva zile după atentate, în Spania au avut loc alegeri generale, care au fost câştigate de Partidul Socialist.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel