Spania. Ajutor financiar pentru migranți

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Premierul spaniol Pedro Sanchez, aflat în vizită în Mali, a declarat joi că guvernul său va oferi ajutor financiar migranţilor veniţi din această ţară în Spania şi care sunt dispuşi să se reîntoarcă în mod voluntar în Mali, transmite agenţia EFE.

Surse din cadrul guvernului de la Madrid afirmă că acest ajutor financiar va fi de circa 400 de euro pentru fiecare migrant, sumă la care se adaugă costul transportului până în Mali.

Conform unui plan de ''întoarcere voluntară'' convenit de Pedro Sanchez cu responsabilii din Mali, în plus faţă de acest ajutor financiar statul spaniol le va oferi migranţilor reîntorşi în Mali şi ''consultanţă'' pe plan local în cazul acelora care doresc să-şi deschidă acolo o afacere. 

Citește și: TRAGEDIE în Spania. 11 migranţi, găsiţi MORȚI într-o ambarcaţiune în largul coastelor sudice

Premierul spaniol a insistat însă că acest plan, care s-ar putea aplica începând de anul viitor, va privi exclusiv întoarcerile voluntare, astfel că niciun migrant nu va fi forţat să se reîntoarcă din Spania în Mali dacă nu doreşte acest lucru. 

Se estimează că circa 55.000 de migranţi din Mali au ajuns în Spania, ţară devenită anul acesta principala destinaţie a migranţilor ilegali veniţi din Africa în Europa, după ce guvernul italian a luat la iniţiativa vicepremierului Matteo Salvini măsuri care să oprească acest val migrator ce a adus în ultimii ani sute de mii de migranţi africani în Italia.

Guvernul de la Madrid, a cărui conducere a fost preluată în luna iunie de socialistul Pedro Sanchez - după ce popularii lui Mariano Rajoy au pierdut guvernarea în urma unui scandal de corupţie -, a acceptat inclusiv să primească mai multe nave cu migranţi aparţinând unor ONG-uri şi pe care Italia le-a refuzat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel