Spania. O româncă şi-a lăsat cei cinci copii să moară de foame. Băiatul ei de 10 ani a rămas să aibă grijă şi de un nou-născut

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Camera civilă și penală a Curții Superioare de Justiție din Extremadura a confirmat pedeapsa de 10 ani pentru tentativă de crimă a unei mame în vârstă de 34 de ani, de origine română, care a vrut să-și lase bebeluşul să moară și a lăsat alți patru de izbelişte, toţi cu vârste sub 10 ani. Această familie locuia în Cáceres cu ajutorul Consiliului municipal, care le acordase locuințe sociale, burse și alte beneficii sociale, scrie hoy.es.

Femeia, potrivit primei hotărâri a Tribunalului Cáceres, a fost afectată de faptul că partenerul ei și tatăl a doi dintre copii, se afla în închisoare din septembrie 2017, când era însărcinată. Cel care avea grijă de copii era cel mai în vârstă, care avea 10 ani. El a fost cel care le-a făcut mâncarea.

Fiul cel mare a fost şi cel care și-a ajutat mama când a născut acasă pe 25 aprilie 2018.

Mama nu a vrut să aibă grijă de nou-născut, iar cel mai în vârstă l-a îngrijit cât de bine a putut, până când pe 15 iunie bunica maternă l-a văzut și a dus copiii la camera de urgență a unui centru de sănătate, unde medicii au constatat că bebeluşul nu mai supravieţuia mult dacă nu era ajutat. Cântărea cu 26% mai puțin decât atunci când s-a născut, când avea 2.670 de grame.

Personalul medical a reușit să-l ajute să supraviețuiască după ce a fost internat timp de 33 de zile, dar are leziuni ireversibile, cu atrofie cerebrală și o întârziere globală în dezvoltarea motorie și cognitivă.

Cei cinci fraţi au fost preluaţi de autorităţile din Junta de Extremadura.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel