Spania. 13 românce exploatate de o bandă internațională, eliberate de Poliție

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Autoritățile au eliberat 13 femei exploatate sexual de o bandă internațională cu sediul în Barcelona. Victimele au fost capturate în România cu promisiunea unei vieți mai bune și apoi obligate să se prostitueze.

Poliția Națională, împreună cu poliția franceză și inspectoratul general român, au eliberat 13 femei care erau exploatate sexual în apartamente din Spania și Franța. Acestea au fost capturate în România și transportate cu avionul la Barcelona, unde erau anunțate pe portaluri web specializate în servicii sexuale. 

În cadrul operațiunii, coordonată de Europol, au fost efectuate 13 intrări și percheziții domiciliare, dintre care șase în România și șapte în Franța. Sunt șapte persoane reținute pentru apartenență la o organizație criminală și trafic de persoane în scopul exploatării sexuale. Cinci dintre arestări au fost efectuate în România și două în Franța.

 

Femeile vulnerabile financiar erau luate din România și trimise în Spania să se prostitueze

 

Poliția națională a comunicat cu francezii și a luat cunoștință de existența unei organizații criminale dedicate recrutării și exploatării sexuale a femeilor românce care erau transferate la Barcelona. Femeile nu rămâneau întotdeauna în Barcelona, ci uneori erau trimise în apartamente din Ibiza, Marsilia, Montpellier și Lyon, în funcție de cerințele clienților.

Ei foloseau metoda "lover boy", care constă în seducerea potențialelor victime aflate într-o situație de vulnerabilitate economică și socială, prin cadouri și promisiunea unei vieți mai bune în străinătate.

Prin această înșelăciune, victimele ajung să își abandoneze familiile în căutarea unor noi oportunități. Odată ajunse la noua destinație, acestea sunt obligate să se prostitueze.

 

Rețeaua infracțională a canalizat în România cel puțin 400.000 euro în venituri ilegale

 

Dovezile sugerează că rețeaua infracțională a canalizat în România cel puțin 400.000 EUR în venituri ilegale prin intermediul unor societăți de transfer de bani și de curierat, spălând ulterior veniturile infracțiunii prin investiții. De asemenea, a folosit o parte din profituri pentru a finanța diverse activități infracționale.

În timpul operațiunii din România, au fost interceptate șase vehicule de lux, diverse telefoane, cartele SIM și de memorie, USB-uri, carduri bancare, un inel în valoare de 1.600 de euro, 3.300 de lire turcești și 2.200 de euro în numerar. Dintre cele 13 înregistrări, șase au avut loc în orașul românesc Ploiești.

În Franța, au fost efectuate șapte intrări și percheziții, în cadrul cărora au fost interceptate telefoane mobile și 20.415 euro în numerar. În plus, două persoane au fost arestate, iar cele 13 victime au fost eliberate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel