Coronavirus loveşte UE. Peste 130 de cazuri în Germania şi Franţa. Doi oameni au murit

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Numărul cazurilor de infectare cu coronavirusul COVID-19 a ajuns duminică în Franţa la 130, cu 30 mai multe faţă de ziua precedentă, transmite AFP.

Franţa are ''130 de cazuri confirmate, 12 vindecate, doi decedaţi, 116 spitalizări din motive de izolare şi nouă sunt în stare clinică gravă'', a declarat responsabilul francez pentru sistemul de sănătate, Jerome Salomon.

Din cele 130 de cazuri confirmate, 72 fac parte ''dintr-un lanţ de transmitere sau dintr-un cluster (un focar de cazuri grupate), 35 au revenit din zone din străinătate unde circulă virusul'', a detaliat el.

Două focare majore de cazuri grupate sunt în departamentul Oise, nu departe de Paris, şi în localitatea La Balme-de-Sillingy, situată în apropierea graniţei cu Elveţia. În aceste zone s-au luat începând de sâmbătă măsuri stricte de prevenire a răspândirii virusului, fiind interzise adunările publice, iar locuitorilor li s-a recomandat să-şi limiteze deplasările.

''Facem tot posibilul să frânăm evoluţia, să încetinim propagarea virusului, să protejăm zonele care nu sunt afectate ori sunt puţin afectate, să reducem contactele între populaţia acestor zone'', a mai explicat oficialul francez.

Franţa, împreună cu Germania, care a raportat şi ea duminică 129 de cazuri confirmate, este astfel a doua ţară europeană cea mai afectată de coronavirusul COVID-19, după Italia, care a înregistrat aproape 1.700 de cazuri şi 34 de decese.

În pofida eforturilor autorităţilor de a opri propagarea virusului, acesta continuă să se răspândească în Europa, cu noi state anunţând primele cazuri, iar altele o creştere a numărului lor. Republica Cehă este ultima ţară din UE unde duminică au fost anunţate primele cazuri de infectare, testele dând rezultat pozitiv la trei persoane care au revenit din Italia.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel